CS de lag ne demek?

İçindekiler:

  1. CS de lag ne demek?
  2. CS GO Packet Loss nedir?
  3. CS GO fake Lag nedir?
  4. Neden lag girer?

CS de lag ne demek?

Ping, bir bilgisayar üzerinden veri paketinin, sunucuya iletilmesi esnasında geçen süredir. Özellikle online oyunlar söz konusu olduğunda, büyük bir problem demektir. Çünkü ping ne kadar fazlaysa o kadar geç kalınmış olunur. Böylece lag adı verilen geç kalınmalar meydana gelir.

CS GO Packet Loss nedir?

CS GO packet loss sorunu olarak da bilinen bu problem, çevrim içi bir oyun için büyük sıkıntı yaratabilir. Loss sorunu yaşayan oyuncu, yüksek ping değerleri görebilir. Bu nedenle oyuna lag girebilir ya da oyuncu oyundan düşebilir.

CS GO fake Lag nedir?

Türkçe'ye çevirecek olursak Sahte lag, Sahte gecikme tarzı anlamlara çevirebiliriz. Bu özellik sayesinde sahte bir gecikme yani ping oluşturabilirsiniz. Bu ping sadece diğer oyuncular için görünür olur, sizde herhangi bir olumsuz etki yaratmaz.

Neden lag girer?

Pek çok oyuncu lag yaşar. Hatta bazıları gecikme yüzünden defalarca oyundan düşer. Bu sorunlar genelde bilgisayarınla sunucularımız arasındaki gecikmeden kaynaklanır. Bant genişliğinin yeterli olmamaması, paket kaybı ve ağ yoğunluğu gibi bir çok nedeni vardır.