Bir insan neden bunalıma girer?

İçindekiler:

  1. Bir insan neden bunalıma girer?
  2. Bunalıma girince ne olur?
  3. Depresyon kimde daha çok görülür?
  4. Bu depresyonu nasıl yenerim?

Bir insan neden bunalıma girer?

Yine beyin damar hastalıkları, felçler ve beyin kanamaları, hormon hastalıkları, guatr ve böbrek üstü bezi hastalıkları depresyon nedeni olabiliyorlar., Kalp-damar hastalıkları, kanser bilhassa pankreas kanseri ve lenfomalar, yan lenf kanserleri de depresyona yol açabilen bedensel hastalıklardandır.

Bunalıma girince ne olur?

Kişide gün boyu süren bir depresif duygu duruma ek olarak, ilgi ve istek kaybı, zevk alamama, kilo kaybı ya da artışı, uykusuzluk ya da uyku artışı, hareketlerde yavaşlama, yorgunluk, bitkinlik, enerji kaybı, huzursuzluk, değersizlik ve suçluluk duyguları, odaklanma zorluğu, kararsızlık, kendine zarar verme düşünceleri ...

Depresyon kimde daha çok görülür?

Depresyon kadınların yüzde 20'sinde, erkeklerin 'unda, ergenlerin ise yüzde 5'inde görülür. Özelllikle son dönemlerde yaygın bir hastalık olarak göze çarpan depresyon hastalığı ile ilgili yapılan araştırmalar, insanların yaklaşık 'inin hayatlarının bir döneminde major depresyon geçirdiğini ortaya koymaktadır.

Bu depresyonu nasıl yenerim?

Haftada 3 gün 30 -40 dakikalık kardiyo çalışması depresyon semptomlarını yüzde 50 ila 70 oranında azaltıyor. Yürümek ve koşmak, kafanızı boşaltmak için en ideal sporlar arasında. Çok az uyku kadar çok fazla uyumak da depresyonu tetikleyebiliyor. Gece uykunuzu 7-8 saat arasında sabitlemeye çalışın.