Ceviz fidesi hangi mevsimde dikilir?

İçindekiler:

  1. Ceviz fidesi hangi mevsimde dikilir?
  2. Ceviz fidanları kaç metre ara ile dikilir?
  3. Ceviz Fidanı kaç yaşında dikilir?
  4. Ceviz fidanı dikerken nelere dikkat edilmeli?
  5. 1 dönüme kaç Chandler ceviz ağacı dikilir?
  6. Ceviz meyvesi nasıl dikilir?
  7. Ceviz fidanı dikerken hangi gübre?
  8. 2 dönüm araziye kaç zeytin ağacı dikilir?

Ceviz fidesi hangi mevsimde dikilir?

Ceviz fidanı ne zaman dikilir? sorusunun en doğru cevabı "kasım-mart ayları" dönemindedir. Kış aylarında açık köklü, diğer aylarda ise tüplü olarak bilinen torbalı ceviz fidanları yılın 12 ayı dikilebilmektedir.

Ceviz fidanları kaç metre ara ile dikilir?

Aşılı ceviz fidanı dikim mesafeleri doğal koşullara ve bakım koşullarına göre değişirse de ceviz fidanlarında en ideal dikim aralıkları; çeşidine göre 10 x 10 m, 8 x 8 m, 8×4 m, 7×7 m'dir.

Ceviz Fidanı kaç yaşında dikilir?

Açık köklü Ceviz fidanı çeşitleri her yılın kasım ayından ocak ayına tüplü ceviz fidanı çeşitleri yılın 12 ayı dikim için uygundur.

Ceviz fidanı dikerken nelere dikkat edilmeli?

Dikim sırasında köklerin yayılmasına ,çukurun dibine doğru yerleşmesine ve kök uçlarının yukarıya doğru kıvrılmamaına dikkat edilmelidir.Fidan bu şekilde yerleştirildikden sonra çukur 1:1:1: oranında hazırlanan harç ile doldurulur.Köklerin çevresin hava boşluğu kalmaması için toprak hafifçe bastırılır.Fidanların kök ...

1 dönüme kaç Chandler ceviz ağacı dikilir?

1 dönüme 33 tane Chandler ceviz fidanı dikebilirsiniz.

Ceviz meyvesi nasıl dikilir?

Ceviz fidanları tüplü fidan şeklinde bulunuyor ise her mevsimde dikimi yapılabilmektedir. Ceviz fidanı dikimi için fidanın kökleri 60 cm derinlikte açılan çukurlara yerleştirilerek dikilmektedir. Ceviz fidanı açık köklü fidan ise 1,5 metre derinliğinde çukur açmak kökleri yerleştirerek dikim yapmak gerekmektedir.

Ceviz fidanı dikerken hangi gübre?

Asidik topraklarda ise amonyum nitratlı gübreler kullanılmalıdır. Yine topraktaki miktar saptanarak yetişkin verimli aşılı ceviz fidanlarında (CHANDLER CEVİZ FİDANI gibi) dekara 12-20 kg saf azot olacak şekilde gübreleme yapılabilir.

2 dönüm araziye kaç zeytin ağacı dikilir?

zeytin fidanları 5x5 dikilir 1 dönüme(1000 metrekare)30-32 adet dikilir 1.sene gübreleme 15-15-15 yada 20-20-20 azot fosfor potasyum ile gübrelenir hastalık ve zararlıları yeşil kurt ilacı ise desic -navakron-süprezit püskürtme ile yapraktan verilir .