Evde evcil hayvan beslemek günah mı?

İçindekiler:

  1. Evde evcil hayvan beslemek günah mı?
  2. Apartmanda evcil hayvan beslemek yasaklanabilir mi?
  3. Evde kedi köpek beslemek gunah mi?
  4. Evde kedi beslemek suç mu?
  5. Apartman ortak bahçesinde köpek beslenir mi?

Evde evcil hayvan beslemek günah mı?

Hayvanların yaratılış gayeleri doğrultusundan saparak, fıtrat harici işlerde kullanılması İslam'a aykırı. ... Bunlar aynı zamanda hayvanlara eziyet etmektir. EVDE BESLEMEK GÜNAH DEĞİL. Evde hayvan beslenmesi günahtır diye bir şey yok.

Apartmanda evcil hayvan beslemek yasaklanabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanununda, hayvan beslenmesini yasaklayan bir hüküm olmayıp, bu hususta asıl olan yönetim planıdır. Yönetim planında ortak mahaller için yasaklama getirilmiş ise ortak mahallerde; bağımsız bölümler için de yasaklama getirilmişse bağımsız bölümlerde de hayvan beslenemez.

Evde kedi köpek beslemek gunah mi?

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Birgül RONA: BİR mezhepteki insanlar, “Köpek mundardır” diye belirlemişler. Evde köpek beslemenin ya da kedi beslemenin günümüzde artık hiçbir sakıncası yok.

Evde kedi beslemek suç mu?

Ev hayvanı beslemek bir suç ya da kabahat değildir. ... Eğer yasak hüküm varsa hemen tahliye edilsin” Oysa tahliye kararınca hayvan çevresine zarar veriyorsa, komşuları rahatsız ediyorsa ya da evdeki hayvan sayısı çoksa (kabul edilebilir tolerans limitinin üzerinde ise) verilmesi gerekir.

Apartman ortak bahçesinde köpek beslenir mi?

Apartmanın ortak alanlarında ( bahçesinde, kat boşluklarında, vs.) kedi köpek beslenmesi yasaklanabilir, bu madde 28 'in kapsamına girer. Fakat bağımsız bölümlerde, “evin içi”,hayvan besleme yasağı yönetim planına konulamayacak bir hükümdür.