Dişini tırnağına takmak deyimi ne anlama gelmektedir?

İçindekiler:

  1. Dişini tırnağına takmak deyimi ne anlama gelmektedir?
  2. Dişini tırnağına takarak çalışmak ne demek?
  3. Sarpa sarmak ne demek TDK?
  4. Balık kavağa çıktığı zaman ne demek?
  5. Dilinde tüy bitmek ne demek?
  6. Mizikcilik yapmak ne demek?
  7. Kendi yağıyla kavrulmak ne demek?
  8. Balık kavak ağacına çıkar mı?
  9. Mızıkçı kime denir?
  10. Oyunbozan a ne denir?

Dişini tırnağına takmak deyimi ne anlama gelmektedir?

Dişini tırnağına takmak deyiminin anlamı: Çok büyük zorluklara, sıkıntılara, darlıklara katlanarak bütün gücünü kullanıp çalışmak. ➡Dişini tırnağına takmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Biz bu evi dişimizi tırnağımıza takarak yaptık, yıkmalarına izin vermeyeceğim!

Dişini tırnağına takarak çalışmak ne demek?

Dişini Tırnağına takmak deyimi, bir amaç uğruna var gücüyle çalışmak demektir.

Sarpa sarmak ne demek TDK?

Sarpa Sarmak deyiminin anlamı:Bir iş, çözülmesi çok güç bir durum almak; zorluklar belirmek.” ➡Sarpa Sarmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »İşler iyice sarpa sardı, nasıl kurtulacağız bundan.

Balık kavağa çıktığı zaman ne demek?

Balık Kavağa çıkınca deyimi umut edilen veya gerçekleşmesi istenen bir işin veya olayın olamayacağı anlamına gelmektedir.

Dilinde tüy bitmek ne demek?

Çok eski yıllardan günümüze kadar gelmiş ve hala en sık kullanılan deyimler arasında dilinde tüy bitmek gelmektedir. ... Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında dilinde tüy bitmek deyiminin anlamı, 'Çok sık söylemekten bıkmak, usanmak' biçiminde ifade edilmektedir.

Mizikcilik yapmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir oyunu ya da birlikte yapılan bir işi çeşitli bahaneler ileri sürerek bozmaya çalışmak, razı olmamak, oyunbozanlık etmek, mızıklanmak, mızıkçılık yapmak.

Kendi yağıyla kavrulmak ne demek?

Kendi Yağıyla Kavrulmak deyiminin anlamı:Elindekiyle yetinmeye, kimseye muhtaç olmadan yaşamaya çalışmak; ihtiyaçlarını kendi karşılayarak kimseden yardım istememek. ➡Kendi Yağıyla Kavrulmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Nasıl olalım, kendi yağımızla kavrulup gidiyoruz işte…

Balık kavak ağacına çıkar mı?

Güya, balığın kavak ağacına çıkması nasıl imkânsız ise, bu tür vaatlerin gerçekleşmesininde öyle imkânsız olduğu anlatılmaktadır. ... Kavaklar, çok rüzgârlı ve akıntılı olduğu için burada balık avlamak imkânsız gibidir. Hatta bu bölgede balık da fazla eğleşmez ve burada balık tutulup karaya çıkarılamaz.

Mızıkçı kime denir?

mızıkçı için 1 adet anlam bulundu. Çeşitli sebeplerle oyun bozan, yenilgiyi kabul etmeyen, kolayca darılan (kimse), ordubozan, oyunbozan.

Oyunbozan a ne denir?

Birlikte yapılmasına karar verilen bir işten tek taraflı cayan (kimse), mızıkçı.