Aspir yağı neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Aspir yağı neye iyi gelir?
  2. Aspir otu nasıl kullanılır?
  3. Aspir yağı günde kac defa icilir?
  4. Aspir yağı günde ne kadar kullanılmalı?
  5. Aspir yağı suya katılır mı?

Aspir yağı neye iyi gelir?

Aspir otu yağı, insan vücuduna olumlu etkisi ile bilinen bitkisel bir yağdır. E vitamini açısından zengin olan bu yağ, üst solunum yollarından kaynaklanan astım, bronşit, soğuk algınlığı, boğmaca, balgam ve öksürük gibi hastalıkların hafifletilmesinde önemli bir rol oynar.

Aspir otu nasıl kullanılır?

Aspir bitkisinin posası ise protein açısından zengin olduğu için hayvan yemi yapılır. Aspir çiçekleri ayrıca çay olarak hazırlanır ve tıbbı amaçla da tüketilebilir. Aynı zamanda mutfakta da kullanılabilen aspir çiçeği pilavlara eklenir ve bazı bölgelerde çorba yapılır.

Aspir yağı günde kac defa icilir?

Sabah, öğle ve akşam olmak üzere yemeklerden yaklaşık 20-30 dk önce aç olarak 1 tatlı kaşığı Aspir yağı tüketiniz. Günde toplam 3 tatlı kaşığı Aspir yağı içilmesi ve uygulamaya düzenli devam edilmesi tavsiye edilir.

Aspir yağı günde ne kadar kullanılmalı?

İçilerek yapılan kullanımı; su bardağına yarım olarak ılık su ve 1 tatlı kaşığı aspir yağının konarak içilmesi şeklindedir. Cilde uygulanması ise; direk sorunlu bölgelere günde 2 kere sürülerek masaj yapılması şeklindedir. Aspir yağının kapağı açıldığında buzdolabında saklanmalı ve 40 günde tüketilmelidir.

Aspir yağı suya katılır mı?

Dahili olarak da tüketilebilen aspir yağı, ılık suya katılarak aç karnına içilir. Özellikle zayıflamak amacı ile kullanılacak ise suya katılarak veya sade halde yemeklerden önce içilmesi gerekir. Saç bakımında da kullanılan aspir yağı ılık suda bekletilir ve saç köklerine fırça ile uygulanır.