Eşit oy hakkı ne demektir?

İçindekiler:

  1. Eşit oy hakkı ne demektir?
  2. Seçim hangi durumlarda ertelenir?
  3. Muhtarlık secimleri ne zaman yapılmış?
  4. Martta seçim ne zaman?
  5. Türkiye'de erken seçim ne zaman olacak?
  6. Türkiye'de seçim ne zaman olacak?
  7. Milletvekili genel seçimleri ne zaman?

Eşit oy hakkı ne demektir?

Genel ve eşit oy hakkı veya Evrensel oy hakkı (İngilizce: Universal suffrage), yetişkinliğe ulaşmış her bir vatandaşın oy kullanma hakkının devlet tarafından tanınması ve teminatı. Oy hakkının genel siyasi anlamda hak ve fırsattan oluşmasına rağmen, yasal anlamda eşit oy hakkı yalnızca bir hak gibi kabul edilmektedir.

Seçim hangi durumlarda ertelenir?

Savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkân görülmezse, Türkiye Büyük Millet Meclisi, seçimlerin bir yıl geriye bırakılmasına karar verebilir. Geri bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa, erteleme kararındaki usule göre bu işlem tekrarlanabilir.

Muhtarlık secimleri ne zaman yapılmış?

Seçim dönemi-seçim başlangıç tarihi ve seçim günü: Madde 8 – (Değişik birinci fıkra : 7/12/1988 - 3507/1 md.) Mahalli İdareler seçimleri beş yılda bir yapılır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir, Aynı yılın Mart ayının son Pazar günü oy verme günüdür.

Martta seçim ne zaman?

2019 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2019 tarihinde yapılmış ve seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenmiştir.

Türkiye'de erken seçim ne zaman olacak?

Bir sonraki Türkiye genel seçimleri, en geç 25 Haziran 2023 veya daha erken bir tarihte düzenlenecektir.

Türkiye'de seçim ne zaman olacak?

2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye cumhurbaşkanını belirlemek için en geç 25 Haziran 2023 tarihinde yapılacak seçimdir.

Milletvekili genel seçimleri ne zaman?

Seçim takvimi, 30 Nisan 2018 Pazartesi günü başlayıp 24 Haziran 2018 Pazar günü oy verme işlemlerinin tamamlanması ile sona erer.