Alman Dili ve Edebiyatı okuyan ne olur?

İçindekiler:

  1. Alman Dili ve Edebiyatı okuyan ne olur?
  2. Ankara'da doğdu Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan sanatçı kimdir?
  3. Yaşar Önen Kimdir?
  4. Almanca öğretmenleri nerede çalışabilir?

Alman Dili ve Edebiyatı okuyan ne olur?

Bu bölümü okuyan kişiler, pedagojik formasyon alarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda Almanca öğretmeni olarak görev yapar. Aynı zamanda bu bölümden mezun olan kişiler konsolosluklarda tercüman olarak ve tercüme bürolarında çalışma imkanı buluyor.

Ankara'da doğdu Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan sanatçı kimdir?

Ali Osman ÖZTÜRK. Ali Osman ÖZTÜRK, 05.01.1960 Ordu doğumlu olup 1981 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında Lisans, 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Lisansüstü eğitimini tamamladı.

Yaşar Önen Kimdir?

'de Nevşehir'de dünyaya gelen Yaşar Önen, 1936-1940 yılları arasında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nda öğrenim gördü ve 1941'de asistan olarak girdiği aynı anabilim dalında 1946'da doçent, 1956'da da profesör oldu.

Almanca öğretmenleri nerede çalışabilir?

Almanca öğretmenliği mezunları kendi alanlarında özel sektörde ve kamu kuruluşlarında iş bulabilirler. Özellikle de eğitim kurumlarında Almanca öğretmeni olarak göreve başlarlar. Almanca öğretmenliği mezunları turizm sektöründe de çalışabilirler.