D vitamini ile yoğurt yenir mi?

İçindekiler:

  1. D vitamini ile yoğurt yenir mi?
  2. Ev yoğurdu hangi hastalıklara iyi gelir?
  3. Ev yoğurdu neden faydalı?
  4. Ev yoğurdu bağırsaklara iyi gelir mi?

D vitamini ile yoğurt yenir mi?

Fırsat buldukça bol ve sık balık yiyin, D vitamininden zengin tek doğal besin kaynağı yağlı balıktır. Ayrıca D vitamini ile güçlendirilmiş (D vitamini eklenmiş) süt veya yoğurt da tüketebilirsiniz.

Ev yoğurdu hangi hastalıklara iyi gelir?

Yoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bağırsak florasını düzenlediği için kolon kanseri riskini düşürmekte, bağışıklığı güçlendirdiği için alerjik hastalıklara karşı direnci artırmaktadır.

Ev yoğurdu neden faydalı?

Katkı maddesiz ev yapımı doğal yoğurtlar, yüksek miktarda probiyotik içerir. Bu bağırsak dostu bakteriler ise bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak, bağırsak hareketlerini düzenler. Bu sayede kabızlık, ishal, hazımsızlık gibi sıkıntıların da önüne geçer.

Ev yoğurdu bağırsaklara iyi gelir mi?

Katkı maddesinden uzak evde yapılan doğal yoğurtlar, hazır yoğurtlara göre daha yüksek miktarda probiyotik içeriyor. Bu bağırsak dostu bakteriler ise, bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak bağırsak hareketlerini düzenliyor.