Söz altınsa sükut Gümüştür ne demek?

İçindekiler:

  1. Söz altınsa sükut Gümüştür ne demek?
  2. Söz gümüşse sükut altındır sözünü kim söylemiş?
  3. Söz gümüşse sükut altındır atasözünün ne anlama geldiğini arkadaşlarımızla yorumlayalım?
  4. Iki dinle bir söyle ne anlama gelir?
  5. Sükût un anlamı ne?
  6. Sükut u hayal ne demek?

Söz altınsa sükut Gümüştür ne demek?

Herkesçe bilindiği üzere atasözleri ülkemizde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. ... Söz gümüşse sükut altındır atasözü, konuşmak her ne kadar güzel olsa da, bazen doğru zamanda susmasını bilmek daha önemlidir anlamına gelmektedir.

Söz gümüşse sükut altındır sözünü kim söylemiş?

Hiçbir şey yapamıyorsak da şu Fuzuli'nin bire sözü vardır ki ve o sözde ne de güzel anlatır işte bu sözü kendimize taraf edelim… Kıssadan hisse; Ne senden rüku ne benden kıyam bundan sonra artık selamünaleyküm aleykümselam… Unutmayalım ki söz gümüşse sükût altındır.

Söz gümüşse sükut altındır atasözünün ne anlama geldiğini arkadaşlarımızla yorumlayalım?

Cevap: Söz gümüşse sükut altındır sözü bizlerin bazı durumlarda konuşmak yerine sadece susması gerektiğini anlatan bir atasözüdür. Çünkü bazı durumlarda insan Susarak karşısındakini dinlemeli ve onun ne düşündüğünü empati yolu ile anladıktan sonra ona derdini ifade etmesi gerekmektedir.

Iki dinle bir söyle ne anlama gelir?

AtasözüDüzenle [1] Çok konuşmak doğru değildir . Çok konuşan, gereksiz, yanlış sözler söyler. Karşındaki iki,on, yüz söylerse sen bir söyle. Yerinde cevap verebilmen için de hemen atılamaman,söylenenleri uzun uzun dinlemen gerektir.

Sükût un anlamı ne?

TDK üzerinden bakıldığı zaman Türkçede, 'etmek' fiilini alır ve bu şekilde kullanılır. Yani aslında sükut ile beraber sükut etmek aynı anlamlara gelir. Türk Dil Kurumu açısından ise bu kelime grubunun anlamı, 'Susma veya sessizlik' şekilde ifade edilir.

Sükut u hayal ne demek?

SUKŪTUHAYAL. [l ince] (ﺳﻘﻮﻁ ﺧﻴﺎﻝ) i. (Ar. suḳūṭ ve ḫayāl ile suḳūt-ı ḥayāl) [Halk arasında daha çok bilinen sükût kelimesinin etkisiyle yanlış olarak sükütühayal şeklinde de kullanılır] Hayal kırıklığı, düş kırıklığı: Bir garip tesâdüf yaman sukūtuhayal / Hayat şâiri mecrûh eder hakîkat-i hal (Ali E.