Marmara bölgesi neresidir?

İçindekiler:

  1. Marmara bölgesi neresidir?
  2. Marmara bölgesinin yoğun olmasının nedeni nedir?
  3. Marmara Bölgesi hangi özelliklere sahiptir?
  4. Akdeniz bölgesi neresi?

Marmara bölgesi neresidir?

Marmara Bölgesi, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan, Türkiye'nin kuzey batısında yer alan bir bölgedir. Marmara bölgesi, kendisine sınırı olan üç bölge ile komşudur. Bu bölgeler Ege Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgeleridir.

Marmara bölgesinin yoğun olmasının nedeni nedir?

Nüfus ve nüfus yoğunluğu, göç alması nedeniyle çok yüksektir. Enerji tüketimi ve turizm gelirleri en yüksek bölgedir. ... Çanakkale ilinin topraklarının çok büyük bir bölümü Marmara Bölgesi içinde olup sadece Edremit Körfezi çevresindeki yerleşim yerleri Ege Bölgesi sınırları içinde kalır.

Marmara Bölgesi hangi özelliklere sahiptir?

Marmara Bölgesi'nin, yer şekilleri bakımından başlıca özelliği sade bir yapıya sahip olmasıdır. Bölgede dağlık alanlar fazla yer kaplamaz. Var olan dağlar da devamlı sıralar halinde değildir. Çatalca-Kocaeli Plâtosu, Adapazarı, Bursa ve Balıkesir ovaları bölgenin başlıca düzlükleridir.

Akdeniz bölgesi neresi?

Akdeniz Bölgesi, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Anadolu'nun güneyinde Akdeniz kıyısı boyunca uzanır. Genişliği 120–180 km arasında değişir. Batı ve kuzey batısında Ege Bölgesi, kuzeyinde İç Anadolu Bölgesi, doğusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi, güneyinde ise Akdeniz bulunur.