Kivi köklendirme ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Kivi köklendirme ne zaman yapılır?
  2. Kivi kaç günde bir sulanır?
  3. Kivi dikimi nasıl olmalı?
  4. Köklendirme ne zaman yapılır?
  5. Kivi iç Anadolu bölgesinde yetişir mi?
  6. Kivi hangi toprakta yetişir?
  7. Kivi dönüme ne kadar dikilir?
  8. Kivi nasıl bir toprakta yetişir?

Kivi köklendirme ne zaman yapılır?

Yeşil ve yarı odunsu çeliklerin köklendirilmesi ile fidan elde edilmesinde en yüksek köklenme oranı ağustos ayında alınır. Bu ayda çelikler yarı odunsu durumdadır.

Kivi kaç günde bir sulanır?

Sulama süre aralığı konusunda çok genel bir fikir vermek gerekirse alüviyal topraklarda, verim yaşındaki bitkilere her gün veya gün aşırı 4-10 saat sulama yapmak gerekmektedir. Ortalama olarak yaprak alanının her m2'si için günde 5 litre su hesaplanmalıdır.

Kivi dikimi nasıl olmalı?

Kivi yetiştiriciliğinin yapılabileceği alanlar kışları ılık, yazları sıcak ve nemli yörelerdir. Baharda tomurcukların sürmesi ile birlikte oluşan genç sürgünler dona karşı çok hassastır. Kivi, derin ve süzek olan, kireçli olmayan topraklarda iyi sonuç verir. Ph'sı 5,5-7,6 olan topraklarda iyi yetişir.

Köklendirme ne zaman yapılır?

Daldırma (layering) yöntemlerinde dal ana bitkiden ayrılmadan köklendirilir sonra kesilerek alınır. İlkbahar ortasından sonra, en geç ağustos sonuna kadar yapılan uygulamalar genelde başarılı sonuçlanır.

Kivi iç Anadolu bölgesinde yetişir mi?

Türkiye'de yalnızca kuzey bölgelerde üretilen kivi ilk kez Doğu Anadolu'da da yetiştirildi. ... Ilıman ve bol yağışlı iklimlere özgü bu meyvenin Anadolu coğrafyasında kendini en rahat hissettiği bölge de elbette ki Karadeniz ve Marmara kıyıları oldu.

Kivi hangi toprakta yetişir?

Asmalı bir bitki olan kivi, hafif ve derin toprakları sever. Killi ve taban su oranı yüksek olan topraklar kivi ağacının yetişmesine elverişli değildir. Öte yandan kivi ağacı asitli topraklarda da rahat eder. Kivi ağacının yetişmesi ortamda elverişli iklim koşullarının oluşmasına bağlıdır.

Kivi dönüme ne kadar dikilir?

Bir dönüm araziye 80 tane kivi fidanı dikilebildiğini, dikimden 3 yıl sonra ise verim vermeye başladığını ve yetişmiş bir ağacın ortalama 70 kilo meyve verdiğini söyleyen Doygun, “Türkiye'de yılın ilk kivi hasadını 1 Eylül'de Silifke'den yaptık. Şu an tarlada toptan kilosu 4 TL'den alıcı buluyor.

Kivi nasıl bir toprakta yetişir?

Fakat özellikle 1970 yılında sonra pek çok ülkede de yetiştirilmeye başlanmıştır. Asmalı bir bitki olan kivi süzek, derin ve hafif topraklarda yaşamaktadır. Bu sebeple killi, taban suyu yüksek ve ağır topraklar kivi yetiştirmek için uygun topraklardır. ... Toprak yapısının ise 5.5-7 pH'a sahip olması gerekmektedir.