Gözdağı ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Gözdağı ne demek TDK?
  2. Rest ne anlama gelir?
  3. Sekmek ne anlama gelir?
  4. Keklik gibi Sekmek ne demek?
  5. Ortam kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  6. Ekibin eş anlamlısı nedir?
  7. Zorunlu kelimesinin eş anlamlısı ne?
  8. Hızlı eş anlamlı nedir?
  9. Zorunlu ne demek?

Gözdağı ne demek TDK?

GÖZDAĞI NE DEMEK: Sonradan verilecek bir ceza ile korkutma, yıldırma, tehdit. GÖZDAĞI NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “gözdağı, göz dağı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı gözdağı şeklinde olmalıdır.

Rest ne anlama gelir?

i. rahat, istirahat, dinlenme, yatma; oturma; sükun, hareketsizlik; uyku; asayiş, ruh sukunu; durak, dinlenme yeri; ölum; müz. fasıla, durak işareti, es; dayanak, dayanacak şey, mesnet . ... whole rest müz. dörtlük es. restaurant. i. lokanta.

Sekmek ne anlama gelir?

(nsz) 1. Tek veya iki ayak üzerinde sıçramak: “Evden yola, yoldan eve varabilmek için evvelce yerleştirilmiş iri kayalar üzerinde sekmek gerekirdi.” -H.

Keklik gibi Sekmek ne demek?

[Söz Grubu] – Zarif, hızlı ve alımlı bir şekilde yürümek. [Atasözü] – Bir yerde çalışmayan kendi ve ailesinin geçimi için para kazanmayan kimsenin geçineceği para da olmayınca, başkalarına el açmak mecburiyetinde kalacağı tabiîdir.

Ortam kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Ortam kelimesinin eş anlamlısı nedir 2 adet karşılığı bulunmaktadır. ... Ortam sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler orta ve vasat sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Ekibin eş anlamlısı nedir?

ekip kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : takım.

Zorunlu kelimesinin eş anlamlısı ne?

Zorunlu ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Zorunlu sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler mecbur ve mecburi sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Hızlı eş anlamlı nedir?

Bu kapsamda hızlı ile eş anlamlı kullanılabilecek sözcükler çabuk, süratli ve çapkın olarak sıralanmaktadır.

Zorunlu ne demek?

Zorunlu kelimesi Türkçe'de "mecburen" anlamına gelir. Yeni Türkçe zorun "mecburen" sözcüğünden +lIg sonekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için zor maddesine bakınız. Zorunlu kelimesi tarihte bilinen ilk kez "zaruri, vacip" TDK, Felsefe ve Gramer Terimleri (1942) eserinde yer almıştır.