Kavuk ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Kavuk ne demek TDK?
  2. Kaftan ne demek TDK?
  3. Bicilmiş kaftan ne demek?
  4. Kaftan nerede giyilir?
  5. Bindallı nerede giyilir?
  6. Bindallı hangi renk olmalı?
  7. Kına gecesi neden kırmızı giyilir?
  8. Kına gecesinde abiye giyilir mi?
  9. Kına gecesi gelin ne giyer?

Kavuk ne demek TDK?

a. 1. Pamuktan yapılmış, üzerine sarık sarılan erkek başlığı: “Bu ziyafetlere gidilirken her günkü kavukla ferace ve samur kürk giyilir, atlara kemer rahtlar vurulurdu.” -A. H. Çelebi. 2. hlk.

Kaftan ne demek TDK?

a. tar. Çoğu ipekten yapılan, bir çeşit uzun, süslü üst giysisi: “Başkasına ait sırmalı kaftanı giymektense kendi malım olan eski hırkayı tercih ederim.” -Ö. ...

Bicilmiş kaftan ne demek?

Biçilmiş kaftan deyiminin anlamı özel veya genel her duruma hazır olunduğu şeklindedir. Bu deyim görev ve sorumluluğu almadan önce bir kişinin vasıflarını kısaca ifade etmek için kullanılır. Bu deyim genel olarak olayın öncesinde bir telkin amacı ile kullanılmaktadır.

Kaftan nerede giyilir?

1- Kaftan Nedir? Kaftan, ayak ucuna kadar uzanan, astarsız olarak dikilen kına için elbise çeşitlerindendir. Astar yerine kaftanın içine elbise giyilir. Bu elbise genellikle kına gecesinin ilerleyen saatlerinde, kaftan çıkarıldıktan sonra, gelinin üzerinde kalacak olan abiye kıyafettir.

Bindallı nerede giyilir?

Bu tür kumaşlara, yaygın olarak kullanıldığı yerler olan gelin elbiseleri, gelin yatağı veya sünnet yataklarının, yorgan, yastık takımlarının üzerine yapılan çiçek ve dallı motiflerin, elbisenin veya yatak takımının tümünü kaplamasıyla meydana gelen güzel ve zengin görümünden ötürü bindallı adı verilmiştir.

Bindallı hangi renk olmalı?

Geleneksel olarak tercih edilen bindallı modelleri için ipek, kadife ve atlas kumaş tercih edilir. Kumaş rengi geleneksel yapıda kırmızı olsa da günümüzde mavi, yeşil, mor, altın sarısı, bordo gibi farklı renkler ve geleneksel modelleri değiştiren modern kesimler tercih edilebilir.

Kına gecesi neden kırmızı giyilir?

Kına Gecesi İçin Hazırlık Önerileri Gelin adayları kına geceleri için kırmızı rengini daha çok tercih ediyorlar. Kırmızı aşk, sevgi ve aidiyeti temsil ettiği için kına gecelerinin olmazsa olmaz rengi diyebiliriz.

Kına gecesinde abiye giyilir mi?

Kına gecesinde ne giyilir denince aklına gelen yanıtlar, bindallı, kaftan ve kırmızı kına abiyesi olabilir. Bindallı ve kaftanın kına yakma seremonisi sırasında giyildiğini düşünürsek gecenin büyük bir kısmını kına elbisesi ile geçireceksin.

Kına gecesi gelin ne giyer?

Kına gecesinde gelinin giydiği geleneksel kıyafet “Bindallıdır.” Genelde kırmızı, bordo, yeşil, lacivert renklerinde gümüş ve altın işlemeler ile bulunuyor. Gelin adayları kına geceleri için kırmızı rengini daha çok tercih ediyorlar.