Kafur nasil bir bitkidir?

İçindekiler:

  1. Kafur nasil bir bitkidir?
  2. Kafirun faydaları nedir?
  3. Kafur nedir ne işe yarar nasıl kullanılır?
  4. Kafirun kokusu ne işe yarar?
  5. Kafur aktarlarda bulunur mu?
  6. Camphor nedir ne işe yarar?
  7. Kâfur eczanede bulunur mu?

Kafur nasil bir bitkidir?

Kafur ağacı, genellikle tropikal bölgelerde nadir yetişen bir bitki türüdür. Bu ağaç, genellikle sıcaklık farklarının çok fazla olduğu bölgelerde yetişmez. Tropikal bir bitki olan kafurun yetiştirildiği başlıca ülkeler ise, Hindistan, Nepal, Bangladeş ve Vietnam'dır.

Kafirun faydaları nedir?

Anti-inflamatuar etkiye sahip olan kâfur yağı, her türlü eklem ve kas ağrısına iyi gelir. Güçlü bir antiseptiktir ve özellikle nasır tedavisinde oldukça etkilidir. Cilt tarafından hızlı bir şekilde emilen kâfur yağı, iltihaplanmaların önüne geçer. Huzursuz bacak sendromuna iyi gelir.

Kafur nedir ne işe yarar nasıl kullanılır?

Ezilen karışım damıtılarak eter yağı şeklinde kâfur yağı elde edilir. Elde edilen yağ, kâfur ispirtosu ve ilaç yapımında kullanılır. Aromatik tedavilerde de yaygın olarak kullanılan kâfur yağı antiseptik, sedatif, antiromatik, uyarıcı, anti-inflamatuar ve anestezik özelliklere sahiptir.

Kafirun kokusu ne işe yarar?

Kendine has güçlü ve keskin kokusu göğüs tıkanıklıklarının giderilmesini sağlar ve burun tıkanıklıklarını açar. Harici ya da dâhili olarak kullanılabilen kâfur, ağrı kesici ve mikrop öldürücü etkiye sahiptir.

Kafur aktarlarda bulunur mu?

Anti-inflamatuar etkisinden dolayı masaj yağlarının içinde de yer alan kâfur, aromatik yağ satışı yapan özel aktarlarda da satılabilir. Genellikle tıp alanında kullanılan kâfur, nadir bulunan bir bitki olduğu için her aktarda bulunmayabilir.

Camphor nedir ne işe yarar?

Kalp ve kan dolaşımı rahatsızlıklarında kullanılır. Öksürük, üşütme, bronşit, ve balgama karşı kullanılır. Soğutucu ve iltihapları önleyici özeliğinden dolayı romatizma, kas ağrıları, burkulma, morarma ve ezilmeye karşı hariçen merhemi kulanılır.

Kâfur eczanede bulunur mu?

Eczanelerde, aktarlarda ve online alışveriş sitelerinde satılan Kafur kreminin tavsiye edilen satış fiyatı 79 TL'dir.