Regaip Kandili'nde oruç tutmanın sevabı nedir?

İçindekiler:

  1. Regaip Kandili'nde oruç tutmanın sevabı nedir?
  2. Regaip kandilinde oruç tutmamak günah mı?
  3. Regaip orucu sünnet mi?
  4. Regaip Kandili için oruç niyeti nasıl olur?

Regaip Kandili'nde oruç tutmanın sevabı nedir?

- Allah, Recep ayında oruç tutanları mağfiret eder. - Recep ayının bir gün başında, bir gün ortasında, bir gün sonunda oruç tutması Recep Ayının tamamında oruç tutmuş sayılmaktadır. - Recep ayında yapılan dualar kabul edilir, günahlar affedilir. Sevaplar gibi günahlar da kat kat arttırılarak yazılır.

Regaip kandilinde oruç tutmamak günah mı?

Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir. ... Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır.

Regaip orucu sünnet mi?

Regaip Kandili orucu farz değil, nafile bir oruç ve ibadettir. Gün içinde yapılan ibadetler ve dualar, Allah tarafından bu Regaip gecesine hürmet gösterenlere bolca sevap olarak geri dönmektedir. Regaip Kandili orucu'nu aynı farz olan oruç gibi niyet ederek tutabilirsiniz.

Regaip Kandili için oruç niyeti nasıl olur?

Müslümanlar için hayırlarla dolu olan bu gecede, oruç tutmak için sahur yapacak olan vatandaşların niyet etmesi gerekiyor. Diyanet bilgisine göre, bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterli oluyor.