Kapari bitkisinin turşusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kapari bitkisinin turşusu nasıl yapılır?
  2. Kapari otunun faydaları nelerdir?
  3. Kapari ağacı nedir?
  4. Kapari Reçeli nasıl olur?

Kapari bitkisinin turşusu nasıl yapılır?

Kapari Turşusu Tarifi Yapılışı İçine çiğ yumurtayı atıp suyun üstüne çıkana kadar tuz ekleyin. Kapari bidona doldurulur sirke, tuz, limon tuzu ilave edilir. Tamamı sirke ile kurulmaz yarıdan sonrasına su ilave ediniz. 20-25 gün sonra yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Kapari otunun faydaları nelerdir?

Kalsiyum ve magnezyum bakımından zengin olan kapari; Kabızlık, idrar sorunları, cinsel gücü artırma, balgam söktürücü, solucan düşürücü, ağrı kesici, romatizma, felç, iskorbüt hastalığı, kan bozuklukları, gut hastalığı, hemoroit, kalça rahatsızlıklarına iyi geliyor.

Kapari ağacı nedir?

Akdeniz, Güney Afrika ve Asya'ya özgü bir bitki olan kapari devedikeni, kedi tırnağı ya da geber otu olarak da bilinir. Doğada kendiliğinden yetişir. Toprağı sıkıca kavrayarak geniş alanlara yayılan kökleri ile çalı formunda bir bitki olan kapari 150-200 yıl ömre sahip bir bitkidir.

Kapari Reçeli nasıl olur?

Kaparilerle aynı miktarda şeker katıp içine 1 fincan su katın. Ocağın orta ateşinde kaynayan kapari reçelini toz şeker eriyene kadar devamlı karıştırın. Reçel istenilen kıvama gelince içine 1 adet sıktığınız limonun suyunu katın, 3-4 adet kuru karanfil katın. Reçeli bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın.