Cemaat ile ikindi namazı nasıl kılınır?

İçindekiler:

  1. Cemaat ile ikindi namazı nasıl kılınır?
  2. Hanefi mezhebine göre ikindi namazı kaç rekat?
  3. İkindi namaz nasıl kılınır?
  4. Imamla öğle namazı nasıl kılınır?
  5. Öğlen namazının fazileti nedir?

Cemaat ile ikindi namazı nasıl kılınır?

NAMAZ CEMAATLE BİRLİKTE NASIL KILINIR? Cemaatle kılınan öğle ve ikindi namazlarının farzı kılınırken, imam kıraatı (Fatihayı ve zamm-ı sureyi) içinden okur. Cemaat bu esnada sureleri okumaz, imamın kıraatini yani sureleri okuyup bitirmesini bekler.

Hanefi mezhebine göre ikindi namazı kaç rekat?

Dört rekatlık sünnet ile dört rekatlık farz namazından meydana gelen ikindi namazı toplam 8 rekattan oluşmaktadır. İlk rekâtta ikindi namazının sünnetini kılmak için niyet edilir ve "Allahu Ekber" diyerek eller bağlanır.

İkindi namaz nasıl kılınır?

İKİNDİ NAMAZI NASIL KILINIR? İlk rekâtta ikindi namazının sünnetini kılmak için niyet edilir ve "Allahu Ekber" diyerek eller bağlanır. Subhaneke okunduktan sonra Euzu besmele ile Fatiha suresi ve ardından da Kur'an'dan bir adet sure okunur. Rükuya gidilir, ayağa kalkılır ve secdeye gidilir.

Imamla öğle namazı nasıl kılınır?

İşte öğle namazının cemaatle kılınışı... İmam Allahu ekber diyip tekbir alınca cemaat da hemen peşinden tekbir alıp ellerini bağlar ve gizlice "Sübhaneke" yi okuyup Euzu besmele çeker ve susar. Diğer rekatlarda da yalnızca besmele çeker. Cemaat bundan sonraki rekatlarda ayaktayken hiçbir şey okumaz.

Öğlen namazının fazileti nedir?

Öğle namazının faziletini de şöyle ifade etmiştir. Allah, bu şekilde hareket edenlerin cehenneme haram kılınacağını bildirmiştir. Ayrıca o kimselerin de mümin olarak öleceklerine işaret etmiştir. Öğle vaktinde sema kapılarının açıldığı ve bu vaktin samimi yakarış ve dua zamanı olduğu bildirilmiştir.