Ovit Tüneli ne zaman başlayacak?

İçindekiler:

  1. Ovit Tüneli ne zaman başlayacak?
  2. Ovit Dağı tüneli tamamlandı mı?
  3. Ovit Tüneli yapımı ne kadar sürdü?
  4. Ovit Tüneli ne kadar sürdü?
  5. Ovit Tüneli ne kadara mal oldu?
  6. Ecevit geçidi nereyi nereye bağlar?
  7. Bolu Dağı tüneli uzunluğu kaç km?
  8. Ovit tüneli kaç km kısalttı?
  9. Erzurum-Rize arası kaç saate düştü?

Ovit Tüneli ne zaman başlayacak?

Ovit Dağı Tüneli
Bilgiler
Temel atma
Maliyet₺800.000.000
Açılış13 Haziran 2018
SahibiKarayolları Genel Müdürlüğü
16 satır daha

Ovit Dağı tüneli tamamlandı mı?

Ovit Tüneli, çift tüplü olarak 2123 günde yapımı tamamlandı ve 412 milyon 366 bin liraya mal oldu. Tünel ile Rize-Erzurum arasındaki ulaşım 4,4 km kısalırken, bölgede 12 ay boyuna kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

Ovit Tüneli yapımı ne kadar sürdü?

Rize'nin İkizdere ile Erzurum'un İspir ilçeleri arasındaki Ovit Dağı Geçidi'nde yapılan, 14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 2'nci uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli'nin inşaatı 6 yılda tamamlandı.

Ovit Tüneli ne kadar sürdü?

412 milyon 366 bin liraya mal olan Ovit Tüneli ile yılın 6 ayı kapalı olan Rize-Erzurum arasındaki ulaşım 4.4 kilometre kısaldı ve 12 ay boyuna kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu.

Ovit Tüneli ne kadara mal oldu?

Ovit Tüneli ile ilgili her şey netleşti'' dedi. Tünelin uzunluğunun metre olacağını, çift şeritli iki tüp yapılacağını anlatan Karal, ''Sadece tünelin maliyeti 600 milyon lira. Bağlantı yolları, kavşaklar ile toplam maliyet 1.5 milyar lirayı buluyor.

Ecevit geçidi nereyi nereye bağlar?

Artvin'in Borçka ile Hopa ilçeleri arasında yer alan Rize-Artvin-Ardahan karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'nde yer alan Cankurtaran Tüneli, Karadeniz'i Doğu Anadolu Bölgesi üzerinden İran'a bağlayan ve özellikle zorlu kış şartlarında sürücülerin korkulu rüyası geçide alternatif olarak yapıldı.

Bolu Dağı tüneli uzunluğu kaç km?

Toplam 25,5 kilometre uzunluğundaki Bolu Dağı geçişinde, 4,6 kilometre uzunluğunda 4 adet viyadük, yaklaşık 1296 metre uzunluğunda 9 adet köprü, yaklaşık metre uzunluğunda Bolu Tüneli yer alır.

Ovit tüneli kaç km kısalttı?

Yıllar sonra ilk kazma vurulan tünelin giriş kotu 2 bin 54, çıkış kotu ise metre oldu. 2123 günde yapımı tamamlanan ve 412 milyon 366 bin liraya mal olan Ovit Tüneli ile Rize- Erzurum arasındaki ulaşım 4,4 kilometre kısalırken, bölgede 12 ay boyuna kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

Erzurum-Rize arası kaç saate düştü?

Normalde 4 saat süren Erzurum-Rize arası bu projelerin tamamlanmasıyla 2 saate düşecek. Şu anda dağ yolu 55 kilometre olan bu güzergâh, tünel inşaatı bitince yol mesafesi 13.5 kilometre olacak.