Gargat anlami nedir?

İçindekiler:

  1. Gargat anlami nedir?
  2. Hangi ağaç dile gelecek?
  3. HDP'nin logosundaki ağaç nedir?
  4. HDP logosu gargat ağacı mı?
  5. Yahudilik ne zaman başladı?

Gargat anlami nedir?

Garkad Filistin taraflarında çokça yetişen dikenli bir ağaç türü, bir cins çalılıktır. Arabistan'ın başka bölgelerinde de yetişmektedir. Medine'deki Bakî' Mezarlığı (Cennetü'l-Bakî') vaktiyle garkad denilen çalılıkla kaplı idi. Kıyamet kopmadan önce müslümanlarla yahudiler arasında son bir savaş olacaktır.

Hangi ağaç dile gelecek?

Gargad ağacının Yahudilerin milli ağacı olmasında, bu ağacın onları koruyacağı inancı vardır… Bu inanç, Hz. İsa (as) ve askerlerinin, nereye saklanırlarsa saklasınlar bütün Yahudileri bulup öldüreceği; ancak bu ağacın dile gelmeyerek onları koruyacağı düşüncesinin eseri…

HDP'nin logosundaki ağaç nedir?

"Gargat ağacı Nisan-Mayıs aylarında beyaz çiçekler açan etli yapraklı bir ağaçtır. ...

HDP logosu gargat ağacı mı?

Logoyu Musevilerin kutsal ağacı 'konuşmayan ağaç' Gargat ağacına benzetenler olmuştu. BDP'nin de logosunda aynı ağaç figürünün kullanıldığı iddia edilmişti. Logonun içinde parlayan yıldızlar da ağacın meyvesine benzetilmişti. Gargat ağacı etli yapraklı bir ağaçtır, Nisan-Mayıs aylarında çiçek açar, meyvesi yenilir.

Yahudilik ne zaman başladı?

Yahudilik, MÖ. XIII. yüzyılda Hz. Musa'ya gelen vahiyle başlayıp gelişen bir dindir. Kur'an-ı Kerim'de bu dinin mensubu olan Yahudilerden çokça bahsedilmektedir. Tarih boyunca bir çok baskıya maruz kalan Yahudiler, bugün başta İsrail olmak üzere Amerika'da ve dünyanın diğer bölgelerinde yaşamaktadırlar.