Ayak agrısını ne keser?

İçindekiler:

  1. Ayak agrısını ne keser?
  2. Ayak ağrılarına Tuzlu su iyi gelir mi?
  3. Ayak ağrılarına ne iyi gelir doğal?
  4. Yorgunluktan sızlayan ayaklara ne iyi gelir?
  5. Ayak ağrılarına hangi bitki iyi gelir?

Ayak agrısını ne keser?

Ayağınız üzerinde bir buzu 10 ila 15 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra denediğiniz soğuk masaj sayesinde bu ağrının hafiflediğini fark edeceksiniz. Bir diğer ayak ağrısına iyi gelen yöntemlerden biriside düzenli bir şekilde egzersiz yapmaktır. Ayaklarınız hareketsiz kalmaktan dolayı da ağrıyabilir.

Ayak ağrılarına Tuzlu su iyi gelir mi?

Ilık ve Tuzlu Suda Dinlendirme: Özellikle uzun sürelerde ayakta kalan kişiler akşamları eve döndüğünde ayaklarını ılık suda on dakika boyunca bekletebilir. Şiddetli ağrılarda ise suya tuz ilave edilebilir. Bu ayakların ağrılarını azalttığı gibi şişkinliği de alır.

Ayak ağrılarına ne iyi gelir doğal?

Sirke: Ayaklarınızdaki ağrılar sizi rahatsız etmeye başladıysa, tıpkı epsom tuzu gibi etkili olan sirkeyi denemelisiniz. Su dolu bir kap içine bir bardak sirke dökün ve ayaklarınızı bu suyun içinde ortalama 15 dakika kadar bekletin.

Yorgunluktan sızlayan ayaklara ne iyi gelir?

Ayaklarınızı sağlığına geri döndürmek için ağız gargarası yöntemini kullanabilirsiniz. Bir leğen suyun için 1-2 kapak ağız gargarası döküp ayaklarınızı bu suda bekletin. Rahat bir yere oturarak, ayaklarınız sıcak su dolu bir kabın içine sokun. Burada dinlendiğinizi ve ağrılarınızın hafiflediğini hissedeceksiniz.

Ayak ağrılarına hangi bitki iyi gelir?

Tarçın. Vücudun farklı yerlerine birçok faydası bulunan tarçının ayak ağrılarına da iyi geldiği gözlemlendi. Diyabet ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltan tarçını düzenli tüketmek, ayak ağrısı problemininde hafiflemesine yardımcı oluyor.