Almanya doğumla vatandaşlık veriyor mu?

İçindekiler:

  1. Almanya doğumla vatandaşlık veriyor mu?
  2. Almanya doğum belgesi nasıl alınır?
  3. Almanya vatandaşlık kaç yılda alınır?
  4. Alman vatandaşı olmak icin kaç yıl evli kalmak gerekli?

Almanya doğumla vatandaşlık veriyor mu?

Alman Vatandaşlığının Doğumla Kazanılması (1) (01.07.1998 itibarıyla) Anne veya babasından biri Alman vatandaşı olan çocuk, doğumuyla birlikte Alman vatandaşlığını kazanır.

Almanya doğum belgesi nasıl alınır?

Almanya'dan doğum belgesi nasıl alınır sorusunun cevabını bu yazımızın devamında bulabilirsiniz. Bir doğum bildiriminde bulunmak istiyorsanız bunu Almanya'nın Türkiye'de bulunan diplomatik temsilciliği nezdinde yapabilir, Almanya'daki yetkili nüfus idaresine gönderilmesini talep edebilirsiniz.

Almanya vatandaşlık kaç yılda alınır?

Almanya'da sahip olduğunuz ikametin en az 8 yıl ve kesintisiz olması gerekmektedir. Eğer Almanya'ya siyasi sebepler ile iltica başvurusunda bulunduysanız mevcut ikametinizin en az 6 yıl olması gerekmektedir. 60 yaşından büyükseniz en az 12 yıldır Almanya'da yasal olarak ikamet etmeniz gerekmektedir.

Alman vatandaşı olmak icin kaç yıl evli kalmak gerekli?

Almanya evlilik Birliği sebebiyle Süresiz Oturma izni (Niederlassungserlaubnis) için başvuru sahibinin Federal Almanya'da 5 yıldan beri resmen oturuyor olması (Eş Alman ise, ya da serbest çalışıyorsa, mavi kartla Almanya'ya gelmişse 3 yıl), eşlerden en az birinin Almanya'da 60 ay sigortalı olarak bir işte çalışmış ...