Muzun Vücuda Faydaları Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Muzun Vücuda Faydaları Nelerdir?
  2. Neden Muz?
  3. Muz yaralara iyi gelir mi?
  4. Muz kabuğunun yüze faydası nedir?
  5. Muz yemek cildi güzelleştirir mi?
  6. Muz kabuğu ile diş beyazlatma nasıl yapılır?

Muzun Vücuda Faydaları Nelerdir?

Muzun sağlığa faydaları arasında kilo vermeye yardımcı olmak, şişmanlığı azaltmak, bağırsak hastalıklarını iyileştirmek, kabızlığı gidermek ve dizanteri, anemi, artrit, gut ve böbrek ve idrar rahatsızlıkları gibi durumlar sayılabilir. Muz ayrıca, adet problemleri ve yanıklara da yardımcı olabilir.

Neden Muz?

Muz sindirim sistemini iyileştirerek kan basıncını düzenler. Arterlerde ve damarlarda oluşan sertlikleri gidererek kalp sağlığına da katkıda bulunur. Lifli yapısı ile muz kalp sağlığı için birebirdir. Muz lifli meyvelerdendir.

Muz yaralara iyi gelir mi?

Yüksek potasyum, kalsiyum ve B6 vitaminleri içeren muz en sağlıklı meyvelerden biridir. Muzun sadece kendisi değil kabuğunda şifa deposudur ve özellikle cilt bakımı ve yaralara çeşitli kürler ile uygulandığında tedavi edici etkisi vardır.

Muz kabuğunun yüze faydası nedir?

Muz kabukları yüzünüzdeki ince çizgileri ve kırışıklıkları da azaltabilir. Kabuk cildi sıkılaştırır ve canlandırır. Muz kabuğu, yaşlanma belirtilerini geciktiren bir antioksidan olan lutein içerir. Ayrıca, cildinize parlaklık ve güzellik kazandırır.

Muz yemek cildi güzelleştirir mi?

Muz cilt güzelliği için muhteşem bir besindir. Muzun içerisindeki bazı vitamin ve mineraller cildi güzelleştirir ve parlaklık verir. Özellikle muzun içeriğinde bulunan B vitamini yaşlanmaya karşı etkilidir ve yine muzdaki potasyum kuru cildi nemlendirir.

Muz kabuğu ile diş beyazlatma nasıl yapılır?

Taze muz kabuğunun beyaz kısmını dişlerinizin üzerine sürün. Muz kabuğunu kullandıktan sonra dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntemi haftada 2 veya 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Muz kabuğu, diş minesini yeniden canlandıran ve gülüşünüze parlaklığı geri kazandıran magnezyum, manganez ve potasyum açısından zengindir.