Yamas ne demek?

İçindekiler:

  1. Yamas ne demek?
  2. Poli ne anlama geliyor?
  3. Poli ne demek Karadeniz'de?
  4. Karadeniz Koçari ne demek?
  5. Laz kızına ne denir?
  6. Karadeniz dili nedir?
  7. Karadenizliler Laz mı?
  8. Haçan ne demektir?
  9. Haçan eğrisi ne demek?
  10. Lazca Ula ne demek?
  11. Lazca ZENI ne demek?

Yamas ne demek?

Yamaş anlamı, tanımı Yamaşık : Basık, yassı, ezilmiş.

Poli ne anlama geliyor?

Polite, civilized; mannerly, well bred, courteous, courtly; polished, smooth, suave.

Poli ne demek Karadeniz'de?

Dilimizde bulunan kelimelerin anlamlarını TDK sözlüklerinden öğrenmek mümkündür. ... Dilimizde çok kullanılmayan ve cümle içerisinde pek fazla karşılaşmadığımız puli kelimesi Yunancada kuş anlamına gelmektedir. Karadeniz yöresinde de sevgi sözcüğü olarak kullanılmaktadır.

Karadeniz Koçari ne demek?

Koçari; Anlamlar [1] (halk ağzı)(Karadeniz) Bir yerin en gözde delikanlısı, yiğit, kahraman, [2] Kars ve Ardahan yöresine özgü bir horon türü.

Laz kızına ne denir?

'Karadeniz kızları' ise diğer Karadeniz Bölgesını kapsar.Türklerdir ama 'Karadeniz şivesi' konuşurlar diye 'Karadeniz kızları' olarak anılırlar. ... Karadenız şivesi konusanlara 'Laz' denmez; Laz olanlara yanı lazca konusanlara laz denir.

Karadeniz dili nedir?

Lazlar, konuştukları dile "Lazuri" demektedirler. Lazca, dünya dil ailesinde Kafkas dillerinin içinde Gürcüce, Svanca ve Megrelce gibi Güney Kafkas Dil Grubu'nda yer alıp Zan dilleri bölümüne mensuptur ve Laz alfabesi ile yazılır.

Karadenizliler Laz mı?

1. Karadenizliler laz değildir. ... Günümüzde Gürcistan'da 250 bin Laz yaşamaktadır.

Haçan ne demektir?

Yazılı dilde 'haçan' şekline dönüşen kelime, Karadeniz ağızlarına da 'haçan' şeklinde yerleşmiş. 'Ne vakit', 'ne zaman ki', 'her ne zaman', 'vakta ki', 'madem ki', 'ne çabuk' gibi anlamlara geliyor.

Haçan eğrisi ne demek?

Her karadenizli eşit karadenizli değildir. Mesela bir Trabzonlu bir Samsunludan daha karadenizlidir, fakat Rizeli bir arkadaşının yanında karadenizliliği düşer. Buna “haçan eğrisi” denir.

Lazca Ula ne demek?

Şu anda hala karadeniz müziklerinde ”ULA ULA'' diye şarkılar söylenmektedir veya arkadaşlar birbirine 'ULA' diye hitap etmektedir. ... 'ULA' deyince belki insanın aklına çok farklı şeyler gelebilir. Ama Osmanlı sözlügüne bakıldıgında ”ULA” kelimesinin anlamı ”ŞANLI VE ŞEREFLİ'' demektir.

Lazca ZENI ne demek?

zeni: Üzerinde küçük bitkilerin bulunduğu açık ve düz alan.Düzlük. Yani-mesna evelis enduşk'a-cenduşk'a ort'u.