Beyindeki yarım kürelerden birisinin aşırı büyümesine neden olan hastalık?

İçindekiler:

  1. Beyindeki yarım kürelerden birisinin aşırı büyümesine neden olan hastalık?
  2. Broca ve Wernicke alanı nerede?
  3. Broca alanı ne işe yarar?
  4. Broca hangi lob?
  5. Broca Afazisi hangi lob?
  6. Wernicke alanı kaç numara?

Beyindeki yarım kürelerden birisinin aşırı büyümesine neden olan hastalık?

Nadir bir hastalık olan akromegali, beyin tabanında bulunan hipofiz bezinin ön lobundan çok fazla miktarda büyüme hormonu salgılanması sebebiyle oluşan bir hastalık türüdür. Akromegali hastalığı, tedavi edilmediği takdirde, iç organlarda da önemli bozukluklara yol açabilecek etkiler ortaya çıkabilir.

Broca ve Wernicke alanı nerede?

Broca alanı, arkuat fasikülüs adı verilen bir grup sinir demeti yoluyla temporal lobda bulunan ve Wernicke alanı olarak bilinen başka bir beyin alanına bağlanır. Wernicke alanı hem yazılı hem de sözlü dili işlemekten sorumludur. Konuşma ve dil işleme, beynin yaptığı karmaşık işlevlerdendir.

Broca alanı ne işe yarar?

Broca alanı veya Broca bölgesi insansı beynin ses üretimiyle bağlantılı işlevleri yürüten bir bölgesidir. O hastalar, beyinlerinin arka alt frontal girusunda meydana gelen yaralanmadan sonra konuşma yetilerini yitirmişlerdi. ...

Broca hangi lob?

Broca alanı, Fransız doktor Pierre Paul Broca'nın keşfettiği ve sol alın bölgesinin arka kısmında bulunan beyin alanıdır. Beyin kabuğunun (korteksin) dış kısmındaki 44 ve 45 numaralı Brodmann alanlarında bulunur. Broca alanı konuşmanın üretilmesinden sorumludur.

Broca Afazisi hangi lob?

Tutuk afazi tiplerinden biri olan Broca Afazisinde hasar beynin frontal lobundadır. Frontal lobun motor hareketler için de önemli olması nedeniyle Broca Afazili kişilerde vücudun sağ tarafında felç ya da güçsüzlük görülür.

Wernicke alanı kaç numara?

21 ve 22 Brodmann alanları Wernicke Alanının sinir merkezini oluşturur. Bunun yanı sıra dilde önem taşıyan başka yapılar da vardır. Wernick Alanının uzantısından bahsedersek 20, 37, 38, 39 ve 40 alanlarını da dahil etmemiz gerekir. Bunlar farklı bilgi çeşitleriyle kelimelerin arasındaki ilişkilendirmede rol oynar.