Azim ne demek?

İçindekiler:

  1. Azim ne demek?
  2. Allah'ın sıfatlarından alim ne demek?
  3. Allah'ın ilimle ilgili sıfatları nelerdir?
  4. Alim ne demek TDK?
  5. Arazinin geçirimli olması ne demek?

Azim ne demek?

Herevî'ye göre Hakk'ın yolunu tutan bir sâlikin bu yolda ayak bağı olan her şeyi söküp atmasına, ne kadar zor ve acı olursa olsun bu yolda kendisine yardımcı olan ve rehberlik eden her şeyle uyum halinde olmasına azim denir.

Allah'ın sıfatlarından alim ne demek?

Alim: kökünden gelen feil vezninde ism-i fail manasında olan bir kelimedir. Bir anda sadece bir şeye yönelip görmek ve bakmak gibi sınırlı olarak bilmek değil, her şeyi geçmişi ve geleceğiyle ezelden ebede daima Alim olan Allah bilir. ...

Allah'ın ilimle ilgili sıfatları nelerdir?

İbnü'l-Cevzî Kur'an'da yer alan ilmin "bilmek, anlamak, ayırt etmek, görmek, akıl, izin, kitap, Kur'an, resul, üstün yetenek ve isabetsiz bilgi" mânalarına geldiğini kaydeder (Nüzhetü'l-aʿyün, s. 451-453).

Alim ne demek TDK?

Alim kelimesi sıfat olarak kullanıldığında "bilen" anlamını taşır. ... Arapça kökenli olan alim kelimesi Arapçada çok bilen, en çok bilen, ilim sahibi, bilen, bilgin anlamlarına gelmektedir.

Arazinin geçirimli olması ne demek?

Geçirimli tabakalar, yer altına sızan suların hem alt tabakalara geçmesini hem de kayaçların gözeneklerinde birikmesini sağlayan tabakalardır. Geçirimsiz tabaka, gözenekliliği az olan tabakalardır. Suyla temas eden kil zerrelerinin şişmesiyle gözenekler hızla kapandığı için su alt tabakalara geçemez.