50 raporu olan ehliyet alabilir mi?

İçindekiler:

  1. 50 raporu olan ehliyet alabilir mi?
  2. Engelli raporu olanlar ehliyet alabilir mi?
  3. Ortopedik engelliler ehliyet alabilir mi?
  4. Engelli ehliyeti olan normal araç kullanabilir mi?
  5. Engelli ehliyeti olan biri normal araç kullanabilir mi?
  6. Engelli sürücü sağlık raporu nereden alınır?

50 raporu olan ehliyet alabilir mi?

Eski uygulamada engelli ehliyeti olarak bilinen H Sınıfı Ehliyet belgesi artık kullanılmayacak. Engelli vatandaşlarımız sağlık hizmeti veren kurumlardan alacakları rapora göre A Sınıfı Ehliyet ya da B Sınıfı Ehliyet kullanacaklar.

Engelli raporu olanlar ehliyet alabilir mi?

Engelli vatandaşlarımız sağlık hizmeti veren kurumlardan alacakları rapora göre A Sınıfı Ehliyet ya da B Sınıfı Ehliyet kullanacaklar. ... Örneğin engelli kişi otomatik şansımanlı araç kullanacaksa, bu ibare ehliyete aynen işlenecek. Trafik kontrolünde aksi bir durum söz konusu olduğunda ise ceza alacak.

Ortopedik engelliler ehliyet alabilir mi?

Ortopedik engellinin hiç ehliyeti yoksa B sınıfı engelli, A sınıfı engelli ehliyeti alması gerekiyor. Bunun için sürücü olur sağlık raporu için başvuru yapılmalıdır(ilk başvuru aile hekimine yapılabilir, aile hekimi devlet hastanesine yönlendirecektir).

Engelli ehliyeti olan normal araç kullanabilir mi?

Şirin, yaptığı açıklamada “Engellilerin engel gurubuna göre almış oldukları H sınıfı ehliyetler tarihinden itibaren bir daha alınmayacak. ... Kullanacakları araçlar engellinin durumuna göre özel tertibatlı ise ehliyetine özel tertibatlı araç kullanabilir yazacak.

Engelli ehliyeti olan biri normal araç kullanabilir mi?

Mevzuatımıza göre özür derecesi yüzde 90 ve üzeri olan engellilerin 3. dereceye kadar akrabaları adına ÖTVveKDV'den muaf olarak araç alıp özürlü adına araç kullanabilirler. Trafik kontrollerinde de özürlünün araç içinde bulunması şart değildir.

Engelli sürücü sağlık raporu nereden alınır?

Aile hekiminin verdiği sevk yazısı ile “sürücü belgesi almak amaçlı” alarak (hastane randevu sistemi; Alo 182) hastaneden randevu alınır. Gidilen hastanede, ilgili Yönetmelik kapsamında değerlendirme yapılır. Hastane tarafından kişiye kapalı zarf içinde verilen rapor; il sağlık müdürlüğüne teslim edilir.