Cünüp oruca niyet edebilir mi?

İçindekiler:

  1. Cünüp oruca niyet edebilir mi?
  2. Cünüp oldum orucum bozulur mu?
  3. Regl bitince duş almadan oruç tutulur mu?
  4. Gusul abdesti sahurdan sonra alınır mı?
  5. Regl bittikten sonra gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?
  6. Adetim bitti sandım oruç tuttum ne yapmalıyım?

Cünüp oruca niyet edebilir mi?

Cünüp iken oruca niyet etmek ve oruca başlamak caizdir. Ancak sabah namazını ve diğer vakit namazlarını geçirecek kadar cünüp kalmak çok büyük günahtır. Gusül abdestinin veya namaz abdestinin olmaması oruca mani değildir. ... Kişi cünüp olarak sabahladığı vakit oruç başlamış olsa bile gusül abdesti alabilir.

Cünüp oldum orucum bozulur mu?

2-Kişi oruçlu iken, istemeden kasıtsız olarak bir şekilde ihtilam olmuş ise, orucu bozulmaz, sadece gusül eder ve orucuna devam eder.(uykuda iken rüya görmek gibi). Ancak istimna(el ile boşalma) yoluna gidilirse ki bu düpedüz, ahlaksız bir şekilde orucu bozmaktır.

Regl bitince duş almadan oruç tutulur mu?

Evet, gusül almış olmak oruç için şart değildir. Ancak bu durum, imsak vaktinden öncesi için geçerlidir yani imsak vaktinden önce aybaşısı bitmiş ama gusletmemiş bir kadından ya da imsakten önce gusletmemiş bir erkekten söz edilmektedir. Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz.

Gusul abdesti sahurdan sonra alınır mı?

SAHURDAN SONRA GUSÜL ABDESTİ ALINIR MI? İster kadın olsun erkek olsun imsak vaktine epeyce bir zaman varsa gusül abdestini alarak sahurlarını yiyip oruca niyet etmeleri en uygunudur. ... İmsak girdikten sonra o zaman gusül abdestini alınabilir.

Regl bittikten sonra gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre; Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez.

Adetim bitti sandım oruç tuttum ne yapmalıyım?

Bu süre Hanefîlere göre en az üç, en çok on gün olabilir. Âdet günlerinin süresi, daha önce yaşanmış tecrübelere göre belirlenir. Düzensiz kanamalarda, üç ile on gün arasındaki kanama âdet sayılıp, o günlerde oruç terk edilir. Daha sonra kaza edilir. On gün dolduktan sonra gusledilip, namaz ve oruca başlanır.