Cevizin kolesterolü düşürür mü?

İçindekiler:

  1. Cevizin kolesterolü düşürür mü?
  2. Ceviz kabuğu suyu ne ise yarar?
  3. Ceviz suyu nasıl yapılır faydaları?
  4. Cevizi suda bekletip içersek ne olur?

Cevizin kolesterolü düşürür mü?

Hindistan cevizi yağı faydaları en çok kolesterol açısından öne çıksa da aslında ceviz de kolesterolü kontrol altına almakta oldukça önemli bir rol oynar. Hindistan cevizi bunu iyi kolesterol HDL'yi yükselterek yaparken ceviz direkt olarak kötü kolesterol LDL'yi düşürür.

Ceviz kabuğu suyu ne ise yarar?

Ceviz kabuklarının suyu zengin vitaminlerden dolayı nemlendirme özelliğine sahiptir. Bu nemlendirme sayesinde ceviz kabukları saçlara çok faydalıdır. Sadece saçı nemlendirmekle kalmaz, bu nemlendirme sayesinde saçı kepeklere karşı da korur. Ceviz kabuğu aynı zamanda doğal bir renklendirici olarak kabul edilir.

Ceviz suyu nasıl yapılır faydaları?

Yapılışı da şöyle: Akşamdan cevizlerin kalın kabuğunu kırın, ortaya çıkan ceviz içlerini 1 bardak suyun içine atın ve sabaha kadar bu şekilde bekletin. Sabah uyanır uyanmaz, ağzınızı ve dişlerinizi temizledikten sonra ceviz suyunuzu için. İçtikten sonra bardakta kalan ceviz içini de afiyetle yemeyi ihmal etmeyin tabii.

Cevizi suda bekletip içersek ne olur?

Sakinleştirici etkisi ile uyumadan önce içilen ceviz suyu, daha kaliteli bir uykuya dalmanıza yardımcı olur. Yorgunluk, gerginlik, halsizlik gibi problemleri azaltır. Hayat kalitenizi yükseltir. Kan şekerini dengeler ve kan akışını hızlandırır.