Su içme hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Su içme hastalığı nedir?
  2. Su içme isteği neden olur?
  3. Tek seferde kaç litre su içilebilir?
  4. Kilonuza göre kaç litre su içmeliyiz?

Su içme hastalığı nedir?

ŞEKERSİZ DİYABET (DİYABETES İNSİPİDUS) AŞIRI İDRAR YAPMA/AŞIRI SU İÇME HASTALIĞI. Hipofizin arka tarafından salgılanan antidiüretik hormonun (ADH) azlığı veya etki edememesi sonucu aşırı idrar yapma ve aşırı su içme ile karakterize bir hastalıktır.

Su içme isteği neden olur?

Hipofiz bezinden salgılanan hormonlardan biri de Antidiüretik hormondur (ADH). Şekersiz diyabet dediğimiz hastalık Antidiüretik hormonun eksikliği veya etkisini gösterememesinden kaynaklanır. Sonuç olarak bu hormon eksikliğinde vücutta su tutulamaz, aşırı idrarla atılır ve susamayla birlikte çok su içme oluşur.

Tek seferde kaç litre su içilebilir?

Başka içecekleri suya tercih etmeyin Hayati fonksiyonların sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için yeterli miktarda suyun tüketilmesi gerekmektedir. Günde 8-9 bardak veya 2-2,5 litre su tüketmek vücudun su ihtiyacını karşılamaktadır.

Kilonuza göre kaç litre su içmeliyiz?

Vücut hacmi arttıkça suya olan ihtiyacımızda o derece artış gösterir. Örneğin 60 kiloluk bir insan günde 2 litre kadar, 100 kiloluk birisi ise 3,5 ile 4 litre arasında su tüketmesi gerekir. Suyun fazla tüketilmesi böbreklerimizi yormak dışında başka bir işe yaramıyor.