Namazdan sonra tesbihat ve dua nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Namazdan sonra tesbihat ve dua nasıl yapılır?
  2. Tesbih Namazı bittikten sonra ne yapılır?
  3. Namaz kıldıktan sonra hangi dualar okunur?
  4. Namazda selam dan sonra ne okunur?
  5. Namazda selam vermeden hangi dua okunur?

Namazdan sonra tesbihat ve dua nasıl yapılır?

NAMAZ SONRASI TESBİH DUASI (TESBİHAT) NASIL YAPILIR? "Allahumme entesselamu ve minkesselam, tebarekte ya zel celali vel ikram."denilir. "Alâ Rasulina salavat" Anlamı: "Peygamberimiz üzerine salavat" (getirin) anlamında söylenir.

Tesbih Namazı bittikten sonra ne yapılır?

Camide tesbihat; namazdan bittikten yani sağa ve sola selam verdikten sonra müezzin “A la resulüne salavat” der. Siz de içinizden “Allahümme salli ala seyyidina Muhammed'in ve ala ali seyyidina Muhammed” diyerek Peygamber Efendimize salavat getiriyorsunuz.

Namaz kıldıktan sonra hangi dualar okunur?

Tesbihat, namazlardan sonra yapılan Allah'a zikirdir. Elhamdülillahi Rabbilâlemin essalatü vesselamü alâ resulina Muhammedin ve alâ alihi ve sahbihi ecmain.

Namazda selam dan sonra ne okunur?

Namaz kılındıktan sonra ve selam verildikten sonra 33, defa Sübhânellah, 33 defa el-Hamdü lillâh ve 33 defa: Allâhü ekber denmesi gerekir. Peygamber Efendimiz tarafından namazlardan sonra tesbihat yapmanın önemi şu şekilde ifade edilmiştir.

Namazda selam vermeden hangi dua okunur?

Namazın son oturuşunda (ka'de-i ahire), selam vermeden önce okunurlar. Rabbena dualara Kuran'da geçen ayetlerdendir. Rabbena atina duası Bakara suresinin 201, Rabbenağfirli duası da İbrahim suresinin 41. ayetidir. Rabbena duaları, son oturuşta Eettehiyatu, Allahümme Salli, Allahümme Barik dualarından sonra okunurlar.