Yatsı namazı kazası ertesi gün kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazı kazası ertesi gün kılınır mı?
  2. Sabah namazından önce yatsı namazı kılınır mı?
  3. Yatsı namazının kazasında son sünnet kılınır mı?
  4. İmsak vakti girdiğinde yatsı namazı kılınır mı?
  5. Hanefi mezhebine göre yatsı namazı ne zamana kadar kılınır?
  6. Vitirden sonra gece namaz kılınır mı?

Yatsı namazı kazası ertesi gün kılınır mı?

Yatsı namazının kazası da aynı yatsı namazının farzı gibi kılınmaktadır. Bu şekilde yatsı namazının kazası kılınmış olur. ... Kerahat vakitleri dışında istenen her vakitte kaza namazı kılmak mümkündür. Bir namazının vaktinin kaçması durumunda o namazın kazası aynı gün içerisinde ya da ertesi gün yapılabilmektedir.

Sabah namazından önce yatsı namazı kılınır mı?

Yatsı namazı akşam vaktinden sonra yatsı ezanının okunması ile başlar ve takvimlerde imsak vakti denilen zamana kadar kılınabilir. ... İmsak ise gecenin bittiğini ve sabah namazı vaktinin girmek üzere olduğunu bildiren bir vakittir.

Yatsı namazının kazasında son sünnet kılınır mı?

Vakti içinde kılınmayan beş vakit namazın kazası farz, vitir namazının kazası vacip, sünnetin kazası da sünnettir. Kazası sünnet olan, yalnız sabah namazının sünnetidir. ... Zamanında kılınamayan bazı vakit sünnetleri de daha sonra kılınarak kaza edilir.

İmsak vakti girdiğinde yatsı namazı kılınır mı?

Yatsı namazı akşam vaktinden sonra yatsı ezanının okunması ile başlar ve takvimlerde imsak vakti denilen zamana kadar kılınabilir. ... İmsak ise gecenin bittiğini ve sabah namazı vaktinin girmek üzere olduğunu bildiren bir vakittir. Son vakit olan yatsı namazının kılınma zamanı için bu hususlara dikkat edilmelidir.

Hanefi mezhebine göre yatsı namazı ne zamana kadar kılınır?

Yatsı namazının vakti, akşam namazının vakti çıktıktan sonra başlar, “imsak” vaktine (tan yerinin ağarmaya başlamasına) kadar devam eder (Tahâvî, Şerhu me'âni'l-âsâr, I, 159; Kâsânî, Bedâî', I, 124; Merğînânî, el-Hidâye, I, 258; Zeylaî, Tebyîn, I, 81). Yatsı namazı bu süre içinde herhangi bir vakitte kılınabilir.

Vitirden sonra gece namaz kılınır mı?

Vacib olan bu namaz yatsı namazı kılındıktan sonra sabah namazının vakti girinceye kadar herhangi bir zamanda kılınabilir. ... Uyanabilecek olan kimsenin vitir namazını gecenin sonunda, yani imsak vaktinden bir müddet önce kılması daha faziletlidir (Müslim, Salâtü'l-müsafirîn 162; Tirmizî, Salât, 222).