Patent başvurusu hangi kuruma yapılır?

İçindekiler:

  1. Patent başvurusu hangi kuruma yapılır?
  2. Marka patent Nasıl Yapılır?
  3. Marka başvurusu ne zaman sonuçlanır?
  4. Patent başvurusu nasıl yapılır kısaca?

Patent başvurusu hangi kuruma yapılır?

Patent; başvurusu yapılan ve tescili talep edilen ilgili ülkelerin yetkili resmi Patent Dairelerinden alınır. Türkiye'de ise Patent Tescil Belgesi Türk Patent Enstitüsü tarafından verilmektedir.

Marka patent Nasıl Yapılır?

Firmalar ve ya kişiler marka tescili yaptırırken öncelikle Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yaparlar. Bunun için tüm belgelerin de eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekir. Belgeler Türk Patent Enstitüsü'ne teslim edilir. Bu süreden itibaren başvuru kesinlik kazanır ve marka unvanı koruma altına alınır.

Marka başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Marka tescil işlemlerinin sonuçlanması ortalama 8 ila 10 aydır. Türk Patent Enstitüsüne eksiksiz olarak yapılan marka başvuruları veri giriş, mal ve hizmetlerin kodlanması, arama ve inceleme aşamalarından sonra red için herhangi bir neden bulunmaması halinde üç ay süre ile Resmi Marka Bültenin 'de yayınlanır.

Patent başvurusu nasıl yapılır kısaca?

Patent başvurusu için Türk Patent Enstitüsü'ne dilekçe ve başvuru ücretinin dekontu yollanır. Başvuru dilekçesinde Patent tarifnamesi bulunmalıdır. Daha sonra Türk Patent Enstitüsü başvuran kişiye başvuru numarasını ve şekli eksiklik olup olmadığını belirten bir yazı yollar.