Konya Mevlana Türbesi ziyarete açık mı?

İçindekiler:

  1. Konya Mevlana Türbesi ziyarete açık mı?
  2. Konya Mevlana Müzesi hangi günler açık?
  3. Konya Mevlana Türbesi hangi ilçede?
  4. Mevlana Türbesi hangi devlet?
  5. Mevlana Türbesi hangi şehirde?
  6. Mevlana Türbesi ne zaman yapıldı?
  7. Rumi nerede?
  8. Konya Mevlana Türbesi tadilat bitti mi?

Konya Mevlana Türbesi ziyarete açık mı?

Haftanın her günü ziyaret edilmeye açık olan bu müzeyi ziyaret etmek isteyen kişiler bayramlar dahil olmak üzere haftada her gün ziyarete saat 09:00' da kapılarını aralamaktadır. Müze için tek istisna Pazartesi günleri olmaktadır.

Konya Mevlana Müzesi hangi günler açık?

Müzeyi ziyaret etmek isteyenlerse bayramlar da dahil olmak üzere haftanın her günü ziyarete gidebilirler. Normalde 9:00'da kapılarını aralayan müze için istisna Pazartesi günleri ziyaretler bir saat daha geç başlıyor. Kapanış saatleri yaz aylarında 18:30'a çekilse de kış aylarında ziyaret en son saat 17:00'de mümkün.

Konya Mevlana Türbesi hangi ilçede?

Mevlana Türbesi | İlçemiz | Selçuklu Belediyesi.

Mevlana Türbesi hangi devlet?

Mevlânâ Müzesi, Konya'da bulunan, eskiden Mevlâna'nın dergâhı olan yapı kompleksinde 1926 yılından beri faaliyet gösteren müzedir. "Mevlana Türbesi" olarak da anılır. (Yeşil Kubbe) denilen Mevlana'nın türbesi dört fil ayağı (kalın sütun) üzerine yapılmıştır.

Mevlana Türbesi hangi şehirde?

Ayrıca türbe içerisinde Mevlana Müzesi de bulunmaktadır. Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi Nerede ve Hangi İldedir? Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi Konya ili sınırları içerisinde bulunur.

Mevlana Türbesi ne zaman yapıldı?

Bu kabir Belhli Hüseyin oğlu Muhammed'in oğlu Mevlâna Muhammed'in istirâhat yeridir. O, doğular ve batılardaki âlimlerin sultânıdır” yazısı yer almaktadır. Sultan II. Abdülhamîd tarafından 1895 yılında deri üzerine atlas kumaştan yaptırılmıştır.

Rumi nerede?

Mevlâna yılında bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan yöresinde, Belh şehrinde doğmuştur.

Konya Mevlana Türbesi tadilat bitti mi?

Konya'daki Mevlana Müzesi'nde bir yıldır devam eden restorasyon çalışması tamamlandı. Düzenlenen törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı.