Dövme alerjisi var mı?

İçindekiler:

  1. Dövme alerjisi var mı?
  2. Dövmenin yanması normal mi?
  3. Dövme kaşıntısı normal mi?
  4. Dövme yapıldıktan sonra ne sürülür?

Dövme alerjisi var mı?

Kalıcı dövme sırasında derinin alt katmanlarına kobalttan altına kadar pek çok boya veren madde ve mürekkep enjekte edildiği için hassas kişilerde alerjik reaksiyonlar görülmektedir. Dövme yapıldıktan sonra hafif kızarıklık ve bir miktar şişlik görülmesi beklenen bir durumdur.

Dövmenin yanması normal mi?

Dövme yapımı sonrasında ortaya çıkan ciltte kaşıntı, kızarıklık ve yanma gibi belirtiler cildinizin dövmeye karşı alerjik bir reaksiyon oluşturduğunu ifade eder. Cildin hassas olması durumunda ciltte alerji görülme ihtimali oldukça yüksektir. Aynı zamanda dövmeden sonra ciltte şişkinlik de meydana çıkabilir.

Dövme kaşıntısı normal mi?

Dövme alerjisi olmasa bile dövme işlemi yapıldıktan sonra ciltte bir miktar kaşıntı ve kızarıklık normal olarak görülür. Ancak yüksek düzeyde hissedilen acı ve yanma hissi alerjiden dolayı ortaya çıkmaktadır.

Dövme yapıldıktan sonra ne sürülür?

Nemlendirmek ve onarmak için Bepanthol veya dövmecinizin önerdiği kremi, dövme yapılan bölgeye tahriş etmeden nazikçe uygulayın. Fakat kremi öyle bol bol da sürmeyin. Derinizin emeceği miktarda, dövmenizin üzerini kaplayacak ince bir tabaka halinde uygulamaya dikkat edin.