Bebek gaz sancısı için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Bebek gaz sancısı için ne yapmalı?
  2. Yeni doğan bebeklere gaz için ne yapılır?
  3. Bebeklerde gaz masajı hangi yöne yapılır?
  4. Bebeğin gaz sancısı nedeniyle ağladığını nasıl anlayabiliriz?
  5. Karın masajı hangi yöne yapılır?
  6. Gazlı bebek nasıl yatırılmalı?
  7. Karın masajı nasıl olur?
  8. Çocuklara karın masajı nasıl yapılır?

Bebek gaz sancısı için ne yapmalı?

Kucakta veya bebek arabasında gezdirmek, hafifçe sallamak, sarılmak, yumuşak bir battaniyeye sarmak, ninni söylemek, müzik dinletmek, araba ile gezdirmek, emzik vermek faydalı olabilmektedir. Bebeğin karnına ılık havlu koymak, ılık yağ ile karnına masaj yapmak, ılık su ile banyo yaptırmak etkili olabilmektedir.

Yeni doğan bebeklere gaz için ne yapılır?

Sıcak havluyu bebeğin karnına koymak da bebeği rahatlatacaktır. - Karın masajı yapmak; Bebeği sırt üstü yatırıp karnına saat yönünün tersi dairesel hareketlerle ovmak bebeğin gaz çıkarmasını kolaylaştırmaktadır.

Bebeklerde gaz masajı hangi yöne yapılır?

Sol elinizle göbek deliğinin altından saat yönünde göbeğinin üzerine doğru ovarken, diğer elinizle tam tersi olarak göbeğin üzerinden saat yönünde göbek deliğinin altına doğru dairesel hareketlerle ovuyoruz. Bu hareket aynen ayın dünya yörüngesinde dolaşmasına benzetilir.

Bebeğin gaz sancısı nedeniyle ağladığını nasıl anlayabiliriz?

Gaz sancısı nedeniyle huzursuz olan bebek, emmek ister; ama kısa bir süre sonra ağlamaya başlar. Ağlarken ayaklarını karnına doğru çeker. Bebeğiniz özellikle besin aldıktan sonra bu belirtileri veriyor ve sakinleşmiyorsa bunun gaz sancısı olma ihtimali yüksektir.

Karın masajı hangi yöne yapılır?

4. Karın masajı, parmakların ucunu bebeğin göbeğinde soldan sağa doğru yürüterek tamamlanır. Bu hareket bebeğin gazının çıkartılmasına yardımcı olur.

Gazlı bebek nasıl yatırılmalı?

Bebeği karın üstü yatırmak da yararlı olacaktır. Normalde bebeğin uyuması için yüzükoyun yatırılmasını doktorlar çok tavsiye etmez. Ancak yeni beslenmiş bir bebek, gazını henüz çıkarmadıysa, bir süre gözlem altında bu pozisyonda kalması yararlı olabilir.

Karın masajı nasıl olur?

Sağ elinizle karnınızın etrafını bastırmadan sıvazlayın ve bu işlemi saat yönünde yapın. Karnınızın etrafına parmak uclarınızı kullanarak dairesel hareketler uygulayın. Bu hareketler özellikle şişkinliğe iyi gelecek ve bağırsaklarınızı harekete geçirecektir, hareketi 3 dakika boyunca yapın.

Çocuklara karın masajı nasıl yapılır?

Bebeğinizin karın kaslarının gevşemesi içinse bacaklarını havaya kaldırın ve dizlerden bükerek yavaşça karnına doğru ittirin. Son olarak da parmak uçlarınızı bebeğinizin göbeğinde soldan sağa doğru yürüterek masajı tamamlayabilirsiniz.