Tip 2 Diyabet tedavi edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Tip 2 Diyabet tedavi edilmezse ne olur?
  2. Tip 2 diyabet nelere yol açar?
  3. Diyabet hangi organla ilgili?
  4. Şeker hastalığı ölüme yol açar mi?
  5. Tip 2 diyabet risk faktörleri nelerdir?
  6. Tip 1 diyabet hangi organları etkiler?

Tip 2 Diyabet tedavi edilmezse ne olur?

Tip 2 Diyabet, (şeker hastalığı) kan şekeri düzeyinin aşırı yükselmesine neden olan ve ömür boyu süren kronik bir hastalıktır. Tip 2 Diyabet, başta kalp damar olmak üzere pek çok ciddi sağlık soruna neden olabilir. Kişinin zamanında tedavi edilmemesi durumunda organ kayıpları ve körlüğe kadar varan sorunlar oluşabilir.

Tip 2 diyabet nelere yol açar?

Bunların dışında sık görülebilecek diğer tip 2 diyabet belirtileri arasında yorgunluk ve halsizlik, ağız kuruluğu, sık ve aşırı acıkma, açlığa tahammülsüzlük, ağızda aseton kokusu, istem dışı kilo kaybetme sayılabilir. Göz merceğinden sıvı çekilmesine bağlı olarak bulanık görme, görme bozuklukları izlenebilir.

Diyabet hangi organla ilgili?

Hücreler ihtiyacı olan glukozu, midenin arkasında bulunan pankreas bezinin salgıladığı insülin hormonu yardımıyla kullanır. Şeker hastalığı (diyabet), pankreasın yeterli miktarda insülin üretememesi ya da ürettiği insülinin etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen bir hastalıktır.

Şeker hastalığı ölüme yol açar mi?

Ölümlerin birçoğunun kalp-damar hastalıklarına bağlı gerçekleştiği çalışma sonuçlarına göre; şeker hastalarında oran daha yüksek. Şeker hastalarının %1,8'inde, diyabetle ilişkili; kan şekerinin düşmesi, böbrek rahatsızlıkları, damarlar ve göz ile ilgili sorunlar da, ölüme neden oldu.

Tip 2 diyabet risk faktörleri nelerdir?

Tip 2 için risk faktörleri yaşın artışı, şişmanlık (obezite), ailede diyabet öyküsü, gebelikte iri bebek ya da diyabet öyküsü, fiziksel aktivite azlığı, bozulmuş glukoz toleransı ve ırk/etnik gruptur.

Tip 1 diyabet hangi organları etkiler?

Kontrolsüz diyabet, kanda kan şekerinde yükselmeye yol açarak zamanla başta kalp-damar sistemi, göz, böbrek, sinir sistemi olmak üzere vücudun bütün sistemlerini etkileyen hastalıkların gelişmesine neden olur.