Sürekli burun tıkanıklığı neden olur?

İçindekiler:

  1. Sürekli burun tıkanıklığı neden olur?
  2. Burun neden sık sık tıkanır?
  3. Sol burun tıkanıklığı neden olur?
  4. Burun tıkanıklığı kalbi etkiler mi?
  5. Sinüzitte nefes darlığı olur mu?

Sürekli burun tıkanıklığı neden olur?

Burunda bulunan yapısal elemanlardan nazal septum deviasyonu, burun eti ve geniz etinde şişme en sık karşılaşılan anatomik burun tıkanması nedenlerindendir. Burundaki iltihaplanma süreçlerine bağlı tıkanıklık sebepleri ise soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar, sinüzit ve saman nezlesi gibi tıbbi durumlardan oluşur.

Burun neden sık sık tıkanır?

Burun tıkanıklığının bilinen en sık nedeni kıkırdak-kemik eğrilikleri, diğer adıyla “deviasyon” diye bilinse de aslında daha sık karşılaşılan neden, burun eti şişmesi (konka şişmesi) veya “rinit” denilen çeşitli nezle tipleridir. Bunları takiben çeşitli sinüzit tiplerine bağlı da burun tıkanıklıkları olabilir.

Sol burun tıkanıklığı neden olur?

Burun tıkanıklığı, burun dokularını tahriş eden bir etkenden kaynaklanabilir. Soğuk algınlığı, grip veya sinüzit gibi enfeksiyonlar ve alerjiler burun akıntısının ve burun tıkanıklığının yaygın nedenleridir. Araba egzozu gibi burnu tahriş edici durumlarda burun tıkanabilir. Bu duruma alerjik olmayan rinit denir.

Burun tıkanıklığı kalbi etkiler mi?

Akciğer hastalıkları ve kalp büyümesi gelişebilir! Burun tıkanıklığı akciğerlerimizde yeterince oksijen-karbondioksit değişimi olmasını önlüyor. Bunun sonucunda vücudumuzdaki kan, ihtiyacı olan oksijeni alamıyor. Kan da dokulara oksijen ulaştırma işlevini tam olarak yerine getiremiyor, eksik oksijen götürüyor.

Sinüzitte nefes darlığı olur mu?

Sinüsler içerisinde sıvı birikmesi, baş ve yüzde ağrılara ve basınç hissine yol açar. Nefes almak zorlaşır, göz, burun ve yanak çevresinde şişlikler meydana gelebilir. Sinüzit ayrıca ağız kokusu, ateş ve halsizlik de yapabilir.