Barry Cuda ne demek?

İçindekiler:

  1. Barry Cuda ne demek?
  2. Cananı ne demek kısaca?
  3. Mabedimin ne anlama gelir?
  4. Namahrem yeri ne demek?
  5. Mahremiyet ne demek din?
  6. Mahrem ne demek Osmanlıca?
  7. Küfüv ne demek din?
  8. Yozlaşmak ne anlama gelir?
  9. Yozlaşmış insan ne demek?

Barry Cuda ne demek?

barry-the-cuda - uludağ sözlükhttps://barry-the-cuda.uludagsozluk.comhttps://barry-the-cuda.uludagsozluk.com

  1. Önbellek

Cananı ne demek kısaca?

1 . Gönülden sevilen, gönül verilmiş olan kadın, sevgili: "Canı canan dilemiş vermemek olmaz ey dil."- Fuzuli..

Mabedimin ne anlama gelir?

Mabet, dini törenlerin, gelenek veya ritüellerin gerçekleştirildiği kutsal mekanlar, ibadethanelerdir. İslam dininde mabet cami iken, Hristiyanlıkta kilisedir. Bu dizedeki anlam ise düşmanın eli, camilerimize değmesin, onların eli namahrem yani yabancı ellerdir anlamı taşır.

Namahrem yeri ne demek?

Mahrem, İslâm'da evlenilmesi haram olan (nikâh düşmeyen) kişi. Mahrem sözcüğü Arapça haram (yasaklanmış) kökünden gelir. Mahrem olmayan kimselere (evlenilebilen kimselere) nâmahrem denir. Nâmahrem sözcüğü Türkçede yabancı, el anlamında da kullanılır.

Mahremiyet ne demek din?

Mahrem kelimesi Arapça “haram” kelimesinden türemiştir ve “yasak, yapılması yasaklanmış olan, özel alana ait olan, tabu, kutsal” gibi anlamlara gelir. ... Bilgisayar dilinde mahremiyet “kişisel gizlilik” olarak tanımlanır. Din kültüründe ise yine “gizlilik, özel hayatın gizli tutulması” anlamlarını karşılamaktadır.

Mahrem ne demek Osmanlıca?

mahrem ~ محرم 2) nikah düşmiyen, şerîatçe evlenilmesi yasak edilen. 3) şerîatçe, kadının kendisinden kaçmadığı [erkek] . 4) [biriyle] çok samîmi, içli dışlı olan. 5) gizli olan, herkese söylenmiyen. ... Nâ. mahrem : nikâh düşen, kendisinden kaçılan erkek.

Küfüv ne demek din?

Sözlükte "eşitlik, denklik, benzerlik ve yeterlik" anlamlarına gelen kefâet, bir fıkıh terimi olarak evlenecek eşler arasında belli hususlarda denkliğin bulunmasını, daha çok da evlenecek eşlerden erkeğin kadına denkliğini ifade eder. Denk olan erkeğe küfüv denilir.

Yozlaşmak ne anlama gelir?

(nsz) 1. Özündeki iyi nitelikleri birtakım dış etkenlerle zamanla yitirmek, soysuzlaşmak, özünden uzaklaşmak, bozulmak, dejenere olmak, tereddi etmek: “Kendisine büyük hizmeti dokunmuş insanları unutmak bir toplumun yozlaştığını belgeler.” -H.

Yozlaşmış insan ne demek?

Yozlaşma günümüzde bir şeyleri sorgulamadan olduğu gibi kabul eden ve böylelikle kendinden uzaklaşan insanlar için kullanılan bir sözcüktür. ... Yozlaşma insanların sorgulamamasında doğrudan bir düşünceyi ya da oluşumu kabul etmesinden dolayı meydana geliyor.