SP ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. SP ne anlama gelir?
  2. Pomolojik sınıflandırma nedir?
  3. Kemotaksonomik ne demek?
  4. Taksonominin amacı nedir?
  5. Bilişsel ve duyuşsal ne demek?

SP ne anlama gelir?

Serebral Palsi (SP), gelişimini sürdürmekte olan beyin dokusunda oluşan hasar nedeniyle ortaya çıkan kalıcı hareket ve postür bozukluğu ile karakterize, istemli motor aktivitelerde ve duyusal fonksiyonlardaki yetersizliktir.

Pomolojik sınıflandırma nedir?

ÇEŞİT BİLİM (POMOLOJİ) Meyve çeşitlerinin belirli özelliklerini dikkate alarak birbirinden ayırt etmeye çalışır. Meyve çeşitlerini belirlemek ve birbirinden ayırmak için üzerinde en çok durulan kriter, meyve özellikleridir.

Kemotaksonomik ne demek?

Kemotaksonomi, kimya ve taksonomi kelimelerinden türetilmiştir. Kemotaksonomi canlılardaki kimyasal maddelerin özelliklerini, taksonomik dağılımlarını ve evrimleşme ile ilişkilerini inceleyen bir bilim dalıdır. İnsanoğlu bitkiler açısından kemotaksonomiyi bir dereceye kadar çok uzun bir süredir uygulamaktadır.

Taksonominin amacı nedir?

Taksonominin amacı canlıları gruplayarak daha kolay incelenmesini sağlamaktır. Taksonomi canlıları akrabalık ilişkilerine göre sınıflandırarak düzenli bir sistemin oluşmasını sağlar.

Bilişsel ve duyuşsal ne demek?

Bilişsel alan zihinsel etkinliklerin baskın olduğu davranışların kodlandığı; duyuşsal alan öğrenilmiş duyguların kodlandığı devinişsel alan becerilerin kodlandığı alan olarak ele alınabilir.