UYAP nedir kısa bilgi?

İçindekiler:

  1. UYAP nedir kısa bilgi?
  2. UYAP nerelerde kullanılır?
  3. UYAP Vatandaş açılımı nedir?
  4. Uyapın amaçları nelerdir?
  5. UYAP sistemi nasıl kullanılır?
  6. UYAP vatandas portalından hangi bilgilere erişebilir?
  7. UYAP ücreti ne kadar?
  8. UYAP amaçları ve hedefleri nelerdir?
  9. UYAP Avukat nasıl kullanılır?
  10. UYAP Vatandaş nasıl kullanılır?

UYAP nedir kısa bilgi?

UYAP; günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları ...

UYAP nerelerde kullanılır?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) en büyük teknoloji nimetlerinden biridir. UYAP sayesinde Adalet Bakanlığı'nın 81 ildeki teşkilatların, Adalet Bakanlığı'na bağlı olan kuruluşların hem adli hem de idari tüm yargı organlarının donanım ve yazılımsal olarak birbirine bağlanmasına olanak sağlanır.

UYAP Vatandaş açılımı nedir?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi veya kısaca UYAP - Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının, dijital ortama taşınmış unsurudur.

Uyapın amaçları nelerdir?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi kısa adıyla UYAP, yönetim bilişim sistemlerinden biri olan yargı birimlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandıran, güvenilirliğini arttıran ve kurumu kâğıtsız ortama taşıyan bir bilgi sistemidir.

UYAP sistemi nasıl kullanılır?

http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan “Sisteme Giriş” butonuna tıklanır.
  1. Açılan sayfada “E-devlet aracılığı ile giriş” seçeneği ile devam edilir.
  2. Kimlik doğrulama sayfasında ilgili alana imza sahibinin TC Kimlik Numarası girilir ve “Devam et” seçeneğine tıklanır.
BE

UYAP vatandas portalından hangi bilgilere erişebilir?

Vatandaş Portal Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan tüm vatandaşlarımız; Adli yargı, idari yargı ve icra birimlerindeki tarafı oldukları dosyaları Vatandaş Portalına (https://vatandas.uyap.gov.tr) adresinden e-Devlet şifresi aracılığıyla giriş yaparak takip ...

UYAP ücreti ne kadar?

2- Eğer UYAP Bilgi Sistemine gönderilen sorgu mesajının formatı doğru girilir ve sorgulama sonucu kullanıcıya bilgi dönüşü yapılırsa her mesaj 1,5 TL (vergiler dahil) olarak ücretlendirilir. Abone olan kullanıcılara gönderilen her mesaj 1,5 TL (vergiler dahil) olarak ücretlendirilir.

UYAP amaçları ve hedefleri nelerdir?

UYAP'ın amacı, sadece adalet alanında yer alan bilgilere erişim hızı ve kolaylığı değil ayrıca adalet işleriyle ilgili işlemlerin hızlı, kolay, ekonomik, güncel ve güvenilir bir şekilde yapılmasıdır.

UYAP Avukat nasıl kullanılır?

Avukatlar, https://avukat.uyap.gov.tr adresinden; E-imza ve M-imza ile UYAP Avukat Portala bağlanarak on-line, dava ve icra takibi (e-takip) açabilmekte, yetkileri dâhilinde sistemdeki vekâleti bulunan açık ve kapalı dosyalarını inceleyebilmektedir.

UYAP Vatandaş nasıl kullanılır?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.