Trabzon hurması hangi ayda yenir?

İçindekiler:

  1. Trabzon hurması hangi ayda yenir?
  2. Cennet hurması meyvesi ne zaman toplanır?
  3. Cennet Hurması hasadı ne zaman yapılır?
  4. Cennet Hurması hangi mevsimde olur?
  5. Cennet Hurması olgunlaşmadan toplanır mı?
  6. Olmamış hurma nasıl olgunlaştırılır?

Trabzon hurması hangi ayda yenir?

Ekim ayı meyvelerinden Trabzon hurmasının ismi gibi faydaları da oldukça fazla. Metabolizma hızını artıran ve tokluk sağlayan bu meyvenin yararlarını Diyetisyen Deniz Zünbülcan anlatıyor...

Cennet hurması meyvesi ne zaman toplanır?

Kurutularak da sofralarda kendine yer bulan 'cennet elmasının' bu haldeki fiyatı ise kalitesine göre 15 - 20 lira arasında değişiyor. 32 bin nüfuslu ilçede üretilen cennet elması Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 65'ini karşılarken, ekim ayı sonu başlanan hasat işlemi kasım ayına kadar devam ediyor.

Cennet Hurması hasadı ne zaman yapılır?

Hasat Eylül sonu-kasım ortasında yapılır. Meyve kabuğunun yeşil rengi kaybolup çeşide özgü rengi aldığı zaman, meyve eti sertken ağaç olumunda toplanır. Tadı buruk olan çeşitte meyve yumuşayıncaya kadar ağaç üzerinde bekletilebilir.

Cennet Hurması hangi mevsimde olur?

Latincesi Diospyros kaki olan bu şifalı meyve turuncu renkte ve yaklaşık elma büyüklüğündedir. Temmuz-ağustos aylarında çiçek açar ve tohumları kasım ayında olgunlaşır.

Cennet Hurması olgunlaşmadan toplanır mı?

Cennet hurması kurusu hazırlanırken ilk önce meyveler tam olgunlaşmadan toplanır ve ardından kabukları soyulur. İple bağlanır ve güneşin bol olduğu bir yere asılır ve kurumaya bırakılır. 3 – 4 hafta sonra cennet elması kurusu yemek için hazır hale gelmiş olur.

Olmamış hurma nasıl olgunlaştırılır?

Alın elinize bir kese kağıdı. İçine tıpkı Trabzon hurmasında olduğu gibi elma yerleştirin. Ağzını güzelce kapatıp, yaklaşık 4 gün kadar gün ışığından uzak, oda sıcaklığındaki bir ortamda bekletin. Süreç armudun sertliğine göre kısayıp uzasa da daha yumuşak ve sulu bir hale gelecektir.