Vakit namazlarında sünnete nasıl niyet edilir?

İçindekiler:

  1. Vakit namazlarında sünnete nasıl niyet edilir?
  2. Gece namazına nasıl niyet edilir?
  3. Öğlen namazının sünnetine nasıl niyet edilir?
  4. Ikindi namazı nasıl kılınır ne okunur?

Vakit namazlarında sünnete nasıl niyet edilir?

Kılacağı namaza kalbi ile niyet eder. Meselâ, kılacağı sabah namazının sünneti ise: “Ni- yet ettim Allâh rızâsı için bugünkü sabah namazının sünnetini kılmaya” diye kalben niyet eder. Şayet farzı- nı kılacaksa: “Niyet ettim Allâh rızâsı için bu günün sa- bah namazının farzını kılmaya” diye kalben niyet eder.

Gece namazına nasıl niyet edilir?

Teheccüd namazının 1. rekatında, "Niyet ettim niyet eyledim Allah rızası adına Teheccüd Namazı kılmaya" şeklinde niyet edilir. "Allahu Ekber" diyip İftitah Tekbiri alır ve de namaza başlanır. Subhaneke'yi okunur ve Euzü-besmele çekilir.

Öğlen namazının sünnetine nasıl niyet edilir?

"Niyet ettim Allah rızası için bu günkü öğle namazının dört rekat ilk sünnetini kılmaya" diyerek niyet edilir. İki elin avucu açık olarak baş parmakların kulak yumuşağına değeceği şekilde eller kaldırılır ve "Allah'u Ekber" denilerek tekbir getirilir. Sübhaneke duası okunur.

Ikindi namazı nasıl kılınır ne okunur?

İKİNDİ NAMAZI NASIL KILINIR? İlk rekâtta ikindi namazının sünnetini kılmak için niyet edilir ve "Allahu Ekber" diyerek eller bağlanır. Subhaneke okunduktan sonra Euzu besmele ile Fatiha suresi ve ardından da Kur'an'dan bir adet sure okunur. Rükuya gidilir, ayağa kalkılır ve secdeye gidilir.