Kendiliğinden sperm gelmesi gusül gerektirir mi?

İçindekiler:

  1. Kendiliğinden sperm gelmesi gusül gerektirir mi?
  2. Istem dışı gelen akıntı abdesti bozar mı?
  3. Abdestli olduğunu unutmak abdesti bozar mı?
  4. Cinsel organ teması gusül gerektirir mi?
  5. Hafif uyuklama abdesti bozar mı?
  6. Uyudun mu abdest bozulur mu?

Kendiliğinden sperm gelmesi gusül gerektirir mi?

Zevk suyu tenasül uzvunun intişarından sonra, şehvetsiz olarak gelen beyaz renkli ince sıvıya denir. Bu üçünden sadece meni gusül abdestini gerektirir. Diğer ikisi sadece abdesti bozar. Birine bakmak veya birine dokunmak neticesinde eğer şehvetle meni gelirse bu, guslü gerektirir.

Istem dışı gelen akıntı abdesti bozar mı?

Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.

Abdestli olduğunu unutmak abdesti bozar mı?

Bir kimse abdest aldığından emin olduğu halde, abdestini bozup bozmadığı konusunda şüpheye düşse, o kimse abdestli sayılır. Öte yandan abdestini bozduğunu bildiği halde, sonradan abdest alıp almadığından şüphe eden kimse de abdestsiz sayılır.

Cinsel organ teması gusül gerektirir mi?

Yalnız cinsi temastan dolayı abdest bozulur. Ferc'e ve dübür'e zeker girmeden yapılan temastan dolayı kadında boşalma söz konusu olursa kadına gusül gerekir. Erkek hangi davranış dolayısıyla boşalmış olursa olsun gusül gerekir.

Hafif uyuklama abdesti bozar mı?

' sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği yanıt… "Uyumak abdesti bozar mı?" sorusuna Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın verdiği cevap şöyle; "Uykunun abdesti bozmasındaki ölçü, yere sağlam bir surette oturup oturmamaktır. Buna göre yan yatarak ve namaz dışında secdedeymiş gibi durarak uyumak abdesti bozar.

Uyudun mu abdest bozulur mu?

Uykudayken bazı nedenlerden dolayı abdestin bozulabileceğini söylemek mümkündür. Örneğin uykuda yan yatarken abdest bozulabilir. ... Yere sağlam bir biçimde oturmuş, mafsalları gevşemiş bir durumdayken uyumak abdesti bozmaz. O yüzden buna dikkat etmek ve uykudan sonra abdest almak büyük bir öneme sahiptir.