Kanun Hükmünde Kararnameler kaç gün içinde yürürlüğe girer?

İçindekiler:

  1. Kanun Hükmünde Kararnameler kaç gün içinde yürürlüğe girer?
  2. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ne zaman yürürlüğe girer?
  3. Resmi Gazetede yayınlanan karar ne zaman yürürlüğe girer?
  4. Kanun numaraları neye göre belirlenir?
  5. Resmi Gazetede ne zaman yayınlanır?

Kanun Hükmünde Kararnameler kaç gün içinde yürürlüğe girer?

Kanunlar kural olarak Resmi Gazetede yayımlandıkları gün yürürlüğe girerler. Ama yürürlük maddesinde daha ileri bir tarih gösterilmişse o tarihte yürürlüğe girerler. Kanunun hangi tarihte yürürlüğe gireceği belirtilmemiş ise, Resmi Gazetede yayınlandığı günü takip eden günden itibaren 45 gün sonra yürürlüğe girer.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ne zaman yürürlüğe girer?

MADDE 7 - (1) Kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yönetmelikler ile diğer düzenlemeler, ayrıca bir yürürlük tarihi belirtilmemiş ise Resmî Gazete'de yayımlandığı gün yürürlüğe girer.

Resmi Gazetede yayınlanan karar ne zaman yürürlüğe girer?

Eğer bir yürürlük tarihi belirtilmemiş ise yasalar, Resmî Gazete' de yayınlandığı gün yürürlüğe girer. 15 Temmuz 2018'den önce, Resmî Gazete'de yayınlandığı günü izleyen günden itibaren 45 gün sonra yürürlüğe girerdi.

Kanun numaraları neye göre belirlenir?

TBMM'de kabul edilen kanunlara, kabul edilme sırasına göre bir numara verilmektedir. Ancak uygulamada kanun numaraları ile ilgili ilginç durumlarla karşılaşılabilmektedir. Örneğin, 1949 tarihli eski Kurumlar Vergisi Kanunu'nun numarası 54 tarihli yeni Kurumlar Vergisi Kanunu'nun numarası 5520'dir.

Resmi Gazetede ne zaman yayınlanır?

Bu Yönetmelikte yapılan değişiklikle 21/6/1970 tarihinden itibaren pazar günleri de Resmî Gazete yayımına başlanmıştır. O zamandan beri Resmî Gazete ulusal bayram ve genel tatiller haricinde, pazar günleri de dâhil olmak üzere her gün yayınlanmaktadır.