Namazda selam verince hangi dua okunur?

İçindekiler:

  1. Namazda selam verince hangi dua okunur?
  2. Namazda Oturusta hangi dualar okunur?
  3. Akşam namazını kıldıktan sonra hangi sure okunur?
  4. Namazda son Oturusta ne okunur?
  5. Allahümme salli anlamı nedir?
  6. Farz namazlarından sonra dua edilir mi?
  7. Farz namazlarından sonra edilen dua kabul olur mu?
  8. Salli ve Barik duaları nerede okunur?

Namazda selam verince hangi dua okunur?

Selam duasını okuduktan sonra isteyen kişiler bu duayı da okuyabilir. Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve 'alâ külli şey'in kadîr.

Namazda Oturusta hangi dualar okunur?

Mesela farz namazların 1. oturuşunda sadece Tahiyyat duası okunur. Ama 2 rekatlı bir namaz da olsa 4 rekatlı bir namaz da olsa son oturuşta Tahiyyat + Salli + Barik + Rabbena yani tüm dualar okunmaktadır.

Akşam namazını kıldıktan sonra hangi sure okunur?

Vela havle vela kuvvete illa billa hüvel aliyyül azim. ' denir ve ayet-el kürsi okunur. Ayet-el kürsi okuduktan sonra diğer namazlarda olduğu gibi 33 kere Subhanallahi, 33 kere Vel hamdulillahi 33 kere Allah-u Ekber zikirleri okunur.

Namazda son Oturusta ne okunur?

Rabbena duaları, namazda okunan dualardır. Namazın son oturuşunda (ka'de-i ahire), selam vermeden önce okunurlar. Rabbena dualara Kuran'da geçen ayetlerdendir. Rabbena atina duası Bakara suresinin 201, Rabbenağfirli duası da İbrahim suresinin 41. ayetidir.

Allahümme salli anlamı nedir?

ALLAHÜMME SALLİ DUASI ANLAMI: Salli Duası Anlamı: "Allah'ım! Muhammed'e ve Muhammed'in ümmetine rahmet eyle; şerefini yücelt. İbrahim'e ve İbrahim'in ümmetine rahmet ettiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin."

Farz namazlarından sonra dua edilir mi?

"Farz namazı kıldığınız zaman, her bir farz namazdan sonra on defa: "Lâ ilâhe illellâhu vahdehû lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü ve huve alâ kulli şeyin kadîrun." deyiniz. Böyle diyene bir köle azâd etmiş gibi ecir yazılır." (Buhârî, Ezan, 155) buyururlardı. Ya Rabbi, kıldığımız namazları kabul eyle!

Farz namazlarından sonra edilen dua kabul olur mu?

Hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Beş vakit farz namazdan sonra yapılan dua kabul olur."

Salli ve Barik duaları nerede okunur?

NERELERDE OKUNUR? Allahümme Salli ve Allahümme Barik duaları namazlarda Kadei Ahire oturuşunda okunan dualardır.