Pirasa tohumu nasıl ekilir?

İçindekiler:

  1. Pirasa tohumu nasıl ekilir?
  2. Pırasanın tohumu nasıl olur?
  3. Izmirde Pirasa ne zaman ekilir?
  4. Turp tohumu ne zaman ekilir?
  5. Sarımsağın tohumu olur mu?
  6. Pırasa hasadı ne zaman yapılır?
  7. Pırasa ne zaman ekilir?
  8. Marul ıspanak ne zaman ekilir?
  9. Havuç ve turp hangi ayda ekilir?
  10. Türkiye'de en iyi pırasa nerede yetişir?
  11. Pırasa dönüme kaç kilo verilir?

Pirasa tohumu nasıl ekilir?

Pırasa tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Pırasa tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Pırasa tohumu ekim derinliği 1-2 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 3-15 cm ,sıralar arası 30-70 cm arasındadır.

Pırasanın tohumu nasıl olur?

Pırasa Tohumu Nedir? Olgunlaşan pırasaların doğal ya da suni olarak döllenmesi sonucunda verdikleri küçük ve yuvarlak formda tohumlardır. Parlak siyah renge sahiptir. Kurutulan bu tohumlar tekrar ekilerek pırasa elde edilmektedir.

Izmirde Pirasa ne zaman ekilir?

Bölgenin iklim özelliğine göre : Mart, Nisan veya en geç Mayıs ayı başlarında pırasa tohumları ekilmiş olmalıdır. Ekim şekli serpme ve daha iyisi çizgiye ekimdir. Metrekareye 10-15 gram kadar tohum hesap edilir.

Turp tohumu ne zaman ekilir?

Turp tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Turp tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.Turp tohumu ekim derinliği 0,5-1 cm , sıralar üzeri 5-10 cm cm, sıra üzeri 20-25 cm arasındadır.

Sarımsağın tohumu olur mu?

Filizlenen, yeşeren sarımsaklarınızı toprağa ekerek, yeni sarımsaklar elde edebilirsiniz. ... Sarımsak (Allium sativum), geçmişi eski tarihlere dayanan bir kültür bitkisidir. Diğer bitkiler gibi çiçeklenme sonucunda tohum üretmez. Tohum olarak sarımsak dişleri kullanılır.

Pırasa hasadı ne zaman yapılır?

Pırasa'da hasat gelişmenin hemen hemen her döneminde yapılabilir. Hasat zamanını pazar şartları ve yetiştiricinin kararı belirler. Normal verimin alınabilmesi için pırasaların 120- 150 gr veya daha fazla ağırlık kazandığı döneme kadar hasadı yapılmalıdır.

Pırasa ne zaman ekilir?

Mart ayında sebze tercihiniz ıspanak, havuç, pırasa, kırmızı turp, brokoli, pancar, taze yeşil kabak, meyvelerde ise elma ve muz olmalı. Nisan ayında tüketmeniz gereken sebzeler taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik, bakla, marul, barbunya, bezelye, semizotu, taze soğan iken meyve ise can eriği diyebiliriz.

Marul ıspanak ne zaman ekilir?

Ispanak ekim zamanı ilk bahar ve yaz aylarıdır. İlk baharın erken zamanlarında 2 haftada bir ıspanak ekimi yapılabilir. Uygun çimlenme için, toprak ısısı 21 dereceden fazla olmamalıdır.

Havuç ve turp hangi ayda ekilir?

Yaklaşık olarak ülkemizde havucun ekim zamanı; şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz aylarına denk gelir. Havuç tohumunun çimlenmesi 12.7 ila 23.8 derecelerinde olur. Havuçlar çoğunlukla fideden nakledilmez, direkt toprağa ekilir.

Türkiye'de en iyi pırasa nerede yetişir?

En çok İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara'da yetiştirilir; 2. kara pırasa'nın yeşili beyazindan çoktur; birincisi kadar lezzetli değildir; daha çok Orta Anadolu ve Denizli taraflarında yetiştirilir. Kışa dayanıklıdır.

Pırasa dönüme kaç kilo verilir?

Pırasanın verimi çeşitlere göre farklılık göstermekle beraber dekara 2-5 ton arasında değişmektedir. Pırasalar , piyasaya yıkanmış, temizlenmiş, kökleri kısaltılmış,yaprakların 1/3 ü kesilmiş olarak 10-15 kg lık demetler halinde gönderilir.