Bebeğimin ateşi 38.2 ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Bebeğimin ateşi 38.2 ne yapmalıyım?
  2. Diş ateşi 38.5 olur mu?
  3. Ateşi yükselen çocuğa ne yapmalı?
  4. 7 Aylık Bebeğin ateşi nasıl düşürülür?
  5. Diş çıkarma döneminde ateş nasıl düşürülür?
  6. 7 aylık bebeğin ateşi neden çıkar?

Bebeğimin ateşi 38.2 ne yapmalıyım?

Kıyafetlerine dikkat edin: 38.5 °C derece civarındaki hafif ateşte çocuğunuzun üzerindeki fazla giysileri çıkartın, ince ve bol bir pijama giydirin. Ilık duş aldırın: 29-32 °C derece sıcaklıktaki ılık suyla duş aldırın veya ılık-ıslak bezlerle pansuman yapın.

Diş ateşi 38.5 olur mu?

Ayşe Sokullu, “Ateş 38.5 derecenin üzerine çıkmaz. 38,5 derece ve üzeri ateşler, özellikle 3 günün üzerinde devam ediyorsa ve eşlik eden kusma, ishal, döküntü gibi ek belirtiler de varsa diş çıkarma dönemine denk gelen bir enfeksiyon olasılığı açısından çocuk doktoruna başvurulmalı” açıklamasında bulundu.

Ateşi yükselen çocuğa ne yapmalı?

Eğer ateş çok yüksek değilse ve çocuğunuz kendini kötü hissetmiyorsa, ilaç vermeden önce ılık bir duş (29-32 °C) aldırın. Bulunduğu odayı serin tutun (21-22 °C civarında olmalı), mümkün olduğunca ince ve pamuklu giysiler giydirin. Üzerini soyup; el ve ayaklarını sıcak tutun. Yaygın olarak ateş düşürücüler verilir.

7 Aylık Bebeğin ateşi nasıl düşürülür?

Bebek ve çocuklarda ateş düşürmek için evde yapılabilecekler şöyledir.
  1. 1- Ateşlenen çocuğa ince kıyafetler giydirin. ...
  2. 2- Sıvı almasını sağlayın. ...
  3. 3- Ilık su ve bez ile eklem yerleri, koltuk altları ve ensesini serinletin. ...
  4. 4- Ateş düşürücü fitil veya şurup kullanılabilir. ...
  5. 5- Ilık suyla duş aldırın.

Diş çıkarma döneminde ateş nasıl düşürülür?

-Öncelikle bebeğinizin odasını 20-21 dereceye düşürmelisiniz. -Çocuğunuzun üzerindeki kıyafetleri çıkarın üzerine ince bir şeyler giydirin. -Bebeğinize uygun bir ateş düşürücü verebilirsiniz. -Ateşi sürekli artıyorsa temiz bir bez yardımıyla ılık su ile kompres uygulayabilirsiniz.

7 aylık bebeğin ateşi neden çıkar?

Çocuklarda ateş neden çıkar? 3-5 gün süren kısa süreli ateşin en sık nedenleri üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, mide- bağırsak sisteminde ishal ve kusma ile görülen enfeksiyonlar, özellikle kız çocuklarda görülen idrar yolu enfeksiyonları sayılabilir.