Muharremin 10 günü oruç tutulur mu?

İçindekiler:

  1. Muharremin 10 günü oruç tutulur mu?
  2. Muharrem ayında tek gün oruç tutulur mu?
  3. Aşure orucu hangi günler tutulur?
  4. Peygamberimiz Muharrem ayının özellikle hangi günlerinde oruç tutmayı tavsiye etmiştir?
  5. Muharrem Orucu ve Aşure nedir?

Muharremin 10 günü oruç tutulur mu?

Muharrem ayı orucu için tavsiye edilen Aşure günü ile birlikte bir gün öncesi ve sonrası olmak üzere şeklindedir. Yani Muharrem'in 9 ve 10. günlerinde veya 10. ve 11 günlerinde oruç tutmak gerekir. Aşure günü yani Muharrem'in 10. günü, bu sene 29 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor.

Muharrem ayında tek gün oruç tutulur mu?

Ancak Muharrem ayının sadece 10. gününü oruçlu geçirmek mekruhtur. Yalnızca Aşure günü oruç tutulması Yahudilere benzeme endişesi ile mekruh görülmüş, Muharrem ayının 10. günü ile birlikte 9. veya 11. günününü de oruçlu geçirmek tavsiye edilmiştir.

Aşure orucu hangi günler tutulur?

NE ZAMAN TUTULUR? Muharrem ayı orucu için tavsiye edilen Aşure günü ile birlikte bir gün öncesi ve sonrası olmak üzere şeklindedir. Yani Muharrem'in 9 ve 10. günlerinde veya 10. ve 11 günlerinde oruç tutmak gerekir. Aşure günü yani Muharrem'in 10. günü, bu sene 29 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor.

Peygamberimiz Muharrem ayının özellikle hangi günlerinde oruç tutmayı tavsiye etmiştir?

Muharrem orucu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nda şu bilgiler yer almaktadır; Peygamberimiz Muharrem ayının 9–10. veya 10–11. günlerinde oruç tutmayı tavsiye etmiştir. Ancak Muharrem ayının sadece 10. gününü oruçlu geçirmek mekruhtur.

Muharrem Orucu ve Aşure nedir?

Peygamber Efendimiz tuttuğu için sünnet olan bir oruçtur. Muharrem ayı orucu Allah'ın ayı olarak nitelendirilen Ramazan'daki Oruçtan sonra en faziletli oruç tutulur. 10. Günü aşure günü olarak belirlenen Muharrem orucunu Müslümanlar tarafından 9. 10. Ve 11 günü oruç tutulması daha iyi kabul edilir.