NVivo veri analiz tekniği nedir?

İçindekiler:

  1. NVivo veri analiz tekniği nedir?
  2. NVivo programı ne işe yarar?
  3. SPSS ile veri analizi nedir?
  4. Gömülü teori ne demek?
  5. Kuram Oluşturma Çalışması Nedir?
  6. Açık kodlama nedir?
  7. Yerleşik kuram nedir?
  8. Temellendirilmiş kuram nedir?
  9. Iki veya daha fazla faktör arasında kurulan spekülatif iddialara ne ad verilir?
  10. Bir Kusaktan diğerine gecen toplumsal pratiklere ne ad verilir?
  11. Sosyal Dinamik hangisine Odaklanir?
  12. Dine sosyolojik bakış ne demek?

NVivo veri analiz tekniği nedir?

NVivo, QSR International tarafından geliştirilmiş bir Nitel Veri Analizi yazılımıdır. Nitel özellikteki çeşitli verileri analiz ederek, detaylı ve anlamlı sonuçlar çıkarmak üzere geliştirilmiş en güçlü ve kullanışlı araştırma yazılımıdır.

NVivo programı ne işe yarar?

NVivo, çeşitli verilerden daha zengin bilgiler edinmek için en güçlü ve en kullanışlı araştırma yazılımıdır. ... NVivo ile, ölçülebilir demografik bilgilerden nitel soru ve görüşmelere kadar neredeyse tüm veri kaynaklarını tek bir yerde içe aktarabilir, analiz edebilir ve keşfedebilirsiniz.

SPSS ile veri analizi nedir?

SPSS, istatistiksel analizin yapılmasını sağlamak amacıyla yazılan bir programdır. Bu nedenle homojen veya normal dağılıma uygun olan verilerin ayrıştırılması, analiz edilmesi, sonuca ulaştırması amacıyla kullanılabilir.

Gömülü teori ne demek?

Bilimsel araştırma desenlerinden nitel teknikler başlığı altında yer alan Gömülü Teori, araştırmadan ortaya çıkarılan ve veri kaynağının kişiler olduğu nitel araştırma desenidir. Glaser ve Strauss tarafından 1967 yılında ortaya konulan bu modelde amaç, veriler toplama yoluyla teoriye ulaşmaktır.

Kuram Oluşturma Çalışması Nedir?

Kuram oluşturma yaklaşımının amacı yeni kavramlara, yeni açıklamalara ulaşmaktır (Yıldırım ve Şimşek, 2008). Gömülü teori verilerin sistematik bir şekilde bir araya getirilerek ve analiz edilerek, yeni olguların keşfedilmesi yöntemidir (Glaser ve Strauss,1967; Aktaran Ilgar, M. Z. & Ilgar, S. C., 2015).

Açık kodlama nedir?

Açık kodlama, verilerde kategoriler veya temaları oluşturacak ortaklaşmaların keşfedilmesi için yapılan karşılaştırma, farklılıkları ya da benzerlikleri belirleme işlemi olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda verinin indirgenmesi (data reduction) aracılığıyla, daha küçük tema setleri oluşturma amacı da taşır.

Yerleşik kuram nedir?

Yerleşik (grounded) kuram modelinde ise, verilerden yola çıkılarak bir kurama ulaşılır. Burada; 1.Hipotezsiz alan araştırmasına başlanır, 2.Verilerin ne olduğu betimlenir, 3.Gözleme dayanarak, sonuçların gerekçeleri ortaya konulur (Balcı, 2001, 16) ve sonuçta yeni bir kurama ulaşılır.

Temellendirilmiş kuram nedir?

Temellendirilmiş kuram , diğer bir deyişle kuram oluşturma, önceden bilinemeyen birtakım olguların, toplanan verilere göre birbiri ile ilişkisi göz önüne alınarak açıklandığı bir modelleme çalışmasıdır...

Iki veya daha fazla faktör arasında kurulan spekülatif iddialara ne ad verilir?

Cevap. Açıklama: İki veya daha fazla faktör arasındaki kurulan spekülatif iddialar HİPOTEZ olarak adlandırılır.

Bir Kusaktan diğerine gecen toplumsal pratiklere ne ad verilir?

Bir kuşaktan diğerine geçen toplumsal pratiklere gelenek adı verilir.

Sosyal Dinamik hangisine Odaklanir?

Sosyolojiyi “sosyal statik” ve “sosyal dinamik” şeklinde ikiye ayırır. Sosyal statik, her toplumdaki göreli istikrarlı ilişkiler ile sosyal yapı üzerinde odaklanır. Sosyal dinamik ise insanlığın bir aşamadan diğerine geçmesini yani toplumdaki değişimi ifade eder41 .

Dine sosyolojik bakış ne demek?

Din sosyolojisi dini kurum ve dini yapılanmaları, dini temalarla toplumsal yapı arasındaki ilişkileri ve dinin toplum, toplumun din üzerindeki etkilerini araştıran bilimsel bir disiplindir. ... Marks için de din esasen bir işleve sahiptir.